Logotyp
Visa sökformulär

Studiemedel

Du som studerar på heltid på gymnasieskola, folkhögskola eller på kommunal eller statlig vuxenutbildning på gymnasienivå kan få studiebidrag till och med vårterminen det år du fyller 20 år. Bidraget kan även gälla för vissa andra utbildningar.

Elever, betalkort

Studiebidrag

Studiebidraget är för närvarande 1 050 kronor i månaden. Om du är svensk medborgare och studerar behöver du inte ansöka utan får bidraget från första kvartalet efter det att du fyllt 16 år. Om du är utländsk medborgare skickar du din ansökan till Centrala studiestödsnämnden, CSN. Studiebidraget ersätter barnbidraget som då upphör. Bidraget betalas ut för juni om utbildningen pågår i juni, dock ej för juli och augusti. Du kan också ansöka om ett extra tillägg. Det är ett bidrag som prövas med hänsyn till dina föräldrars ekonomiska förhållanden. Beloppets storlek varierar från 285-855 kronor per månad.

Läs mer på Centrala studiestödsnämndens webbplatslänk till annan webbplats

Kontakta oss

Kontaktcenter för förskola och skola

Kontaktcenter hjälper dig med frågor som rör förskola, grundskola, grundsärskola, gymnasieskola, gymnasiesärskola och ger övrig hjälp inom området.

Öppettider: 7.30-17.00.

Telefonnummer: 021-39 00 00, knappval 2

Det här händer i Västerås

 • Europeiska trafikantveckan

  Var med på Europeiska trafikantveckan den 16-22 september. Vi inleder på lördag med fria bussresor i hela Västerås kommun.

 • Välkommen till gymnasiemässan 2017!

  Den 8 november 2017 arrangerar Västerås stad en mässa som vänder sig till elever i årskurs 9 och andra ungdomar som ska söka till gymnasieskolan. Utställare är alla kommunala och fristående gymnasiesk...

Nytt i Västerås

 • Dags att söka stipendium

  Är du gymnasieelev? Då är det dags att söka stipendium. Stipendierna kan sökas av elever vid Västerås gymnasieskolor, både kommunala och fristående.

 • Arbetet med Sjökrogen fortsätter

  Sedan fastigheten med Sjökrogen vid Västerås gästhamn brann har Västerås stad arbetat med att tomten ska åtgärdas, röjas eller återställas. Tyvärr har det kommit att ta en del tid för frågan att komma...

 • Resultat från gymnasieenkät 2017

  Det har skett en positiv utveckling enligt årets gymnasieenkät, där det samlade resultatet är positivt på de flesta områden. Svaren ska tolkas med en viss försiktighet på grund av den låga svarsfrekve...

Hjälpte informationen på denna sida dig?