Logotyp
Visa sökformulär

Brottsförebyggande rådet

Västerås stads brottsförebyggande råd heter Värna Västerås. Rådet ska bidra till en trygg och säker stad som invånarna känner stolthet över. Genom samarbete mellan samhällets alla krafter skapas ett tryggare och säkrare Västerås för alla.

Intresset och engagemanget för det brottsförebyggande arbetet är stort. Ett konkret exempel på det är att det idag finns lokala brottsförebyggande råd i sex olika stadsdelar. Både Värna Västerås och de lokala rådens främsta uppgift är att försvåra möjligheten till att begå brott genom att öka risken för upptäckt, göra brott mindre lönsamt och försvåra bortförklaringar. En annan form av förebyggande arbete handlar om att stärka individens självkontroll och de sociala banden till samhället.

Värna Västerås har cirka 200 medlemmar. I rådet finns bland andra polis, åklagare, kommunala bolag, olika förvaltningar inom staden, föreningar och företag. Kontaktperson för Värna Västerås är Per-Olof Rask.

Lokala brottsförebyggande råd

 • Trygg i Skultuna
  Telefonnummer till Västerås stads växel: 021-39 00 00
 • Trygg på Bäckby-Skälby
  Kontaktperson Ann-Cathrine Linér. Telefon: 021-39 84 07
 • Trygg på Råby - Hammarby
  Kontaktperson Jonas Pettersson. Telefon 021-39 84 08
 • Viksäng
  Kontaktperson Anette Carlsson. Telefon 021-39 23 34
 • Vallby
  Kontaktperson Ditte Lundberg. Telefon 021-39 87 18
 • Skiljebo
  Kontaktperson Anette Carlsson. Telefon 021–39 23 34

Är du intresserad av att bilda ett lokalt brottsförebyggande råd i din stadsdel? Kontakta Per-Olof Rask som är koordinator för Värna Västerås.

Kontakta oss

Per-Olof Rask

Koordinator

Stadsledningskontoret

Telefonnummer: 021-39 25 35

Hjälpte informationen på denna sida dig?