Logotyp

Press- och informationsmaterial

Här hittar du presskontakter, bilder och logotyper för nedladdning samt övrig pressinformation.

Västerås stads logotype, en vapensköld, med texten "Västerås stad" under

Grafisk profil

I Västerås stad har vi en gemensam grafisk profil för att du som invånare lätt ska kunna avgöra om det är kommunen som står bakom informationen du får. När du ser vapenskölden tillsammans med texten Västerås stad vet du att verksamheten tillhör kommunen och att informationen kommer från oss.
Ladda ner högupplöst bild av Västerås stads stadsvapen.länk till annan webbplats
Logotypens form får inte ändras på något sätt.

Pressmeddelanden och nyheter

Alla Västerås stads pressmeddelanden och viktiga nyheter hittar du i vårt pressrum på MyNewsdesk.
Länk till Västerås stad på MyNewsdesklänk till annan webbplats

Bilder

Du får använda Västerås stads bilder som illustrationer till tidningsartiklar, på icke kommersiella webbplatser och i konferensprogram. Bilderna får inte användas i reklam eller andra kommersiella sammanhang. Bilderna får inte säljas vidare.

När du använder bilder på politiker, kommunalråd och oppositionsråd ange fotograf Pia Nordlander, bildN. När du använder bilder på ledande tjänstemän ange fotograf Pia Lindhe Rudolf, Västerås stad.

När du använder bilder från Västerås ange foto Västerås stad.

Du hittar alla Västerås stads pressbilder i vårt pressrum på MyNewsdesk. Bilder på förtroendevalda politiker och ledande tjänstemän är högupplösta och lämpar sig för tryck. Det finns även högupplösta bilder från staden Västerås.
Bilder på politiker i Västerås stadlänk till annan webbplats
Bilder på kommunalråd och oppositionsrådlänk till annan webbplats
Bilder på Västerås stads ledande tjänstemänlänk till annan webbplats
Bilder från Västeråslänk till annan webbplats

Bilder från Stadsarkivet

Bilder på bland annat äldre stadsmiljöer går att få från Stadsarkivet via bildbanken nedan. Vid användning av dessa bilder ange bildkälla: Västerås stadsarkiv, samt respektive fotografs namn.

Länk till Stadsarkivets digitala bildbanklänk till annan webbplats

Mitt Västerås - Västerås stads gemensamma app

Mitt Västerås är Västerås stads app där du kan ta del av våra mest efterfrågade tjänster och även hitta bra sätt att komma i kontakt med oss på det sätt som du vill. Appen laddas ner via någon av appbutikerna, som App store, Google play eller Windows store. Sök på Mitt Västerås. Appen fungerar på operativsystemen iOS, Android och Windows phone. I appen hittar du bland annat lediga jobb, läsårstider, jämför service, e-förslag, e-tjänsten vigsel och felanmälan gata.

Västerås stads vision heter Västerås 2026 – staden utan gränser
Läs mer om visionen

Läs tidningen Ny i stan 2016-2017 – tidningen som delas ut till alla nya västeråsarePDF

Läs broschyren Västerås stadshus – i samklang med tidenPDF

Read the booklet Västerås town hall - in keeping with the timesPDF

Aktuellt just nu:

Västerås stad och Polisen förnyar löften till medborgarna

Västerås stad har tillsammans med Lokalpolisområde Västerås en samverkansöverenskommelse. I denna överenskommelse har vi kommit överens om att gemensamt arbeta för att minska brottslighet och att öka tryggheten för boende och besökare i Västerås. Nu har vi förnyat det vi kallar medborgarlöftet.

Västerås stad och Lokalpolisområde Västerås lovar att arbeta för ett tryggt och säkert Västerås genom synlighet och närvaro för att öka den upplevda tryggheten.

Utifrån den målsättningen har följande medborgarlöften gemensamt tagits fram:

• Aktivt och synligt polisiärt arbete med fokus på de västra stadsdelarna, Råby och Bäckby, samt i centrum ska bedrivas
  • Riktade gemensamma insatser av Västerås stad och polis ska genomföras på Bäckby och Råby
  • För att öka tryggheten i de västra stadsdelarna skapas ett områdeskontor för polisen. Polisområdeskontoret byggs upp i nära samarbete med Västerås stads arbetsgrupp för social hållbarhet
  • Arbeta med konceptet Sociala insatsgrupper - genom tidiga, tydliga och samordnade insatser minska risken att unga väljer en kriminell livsstil

-De förstärkta insatser som vi kommer att genomföra nu är ett bra bevis på att samarbetet mellan Västerås stads och Lokalpolisområde Västerås intensifieras ytterligare. Det är en glädjens dag när vi nu signerar samverkansöverenskommelsen och medborgarlöftet, säger Anders Teljebäck (S) kommunstyrelsens ordförande.

-Vi har sedan tidigare en god samverkan med kommunen. Det här är ett steg i att fördjupa det samarbetet. När vi samverkar och arbetar mot ett gemensamt mål, där respektive organisation genomför åtgärder inom sitt uppdrag, har vi större möjligheter att uppnå ett bättre resultat. Ytterst handlar det om att tillsammans arbeta för att öka tryggheten för västeråsarna och minska brottsligheten, säger Lars Jansson, tillförordnad lokalpolisområdeschef i Västerås.

Underlaget som använts till medborgarlöftet är Polisens strategiska initiativ, medarbetardialog i Lokalpolisområde Västerås, polisers kunskap och erfarenhet, stadens och samverkansparters synpunkter, medborgardialog och befintlig statistik som analyserats för framtagande av den lokala problembilden i Västerås.

Här nedanför ser du en film där Anders Teljebäck och Lars Jansson berättar mer och skriver under.

Postlistor

Filer tillgängliga för nedladdning