Logotyp

Press- och informationsmaterial

Här hittar du presskontakter, bilder och logotyper för nedladdning samt övrig pressinformation.

Aktuellt just nu:

Västerås stad visade Northvolt platsen där de kan bygga sin batterifabrik

För en tid sedan meddelade företaget Northvolt att Västerås valts ut som en av sammanlagt tio städer som finns med som potentiell ort för etablering av Europas största lithium-jonbatterifabrik. I urvalet kommer bland annat tillgång till mark, elkraft, logistikförutsättningar, arbetsmarknadsläge, attraktivitet, industriell tradition och närhet till universitet att bedömas. På fredagen besökte Northvolt Västerås för att få titta på platsen där de kan tänkas bygga.

- Här i Västerås finns vart tionde energijobb i Sverige. Vi är dessutom ledande inom automation, energi, järnväg och välfärdsteknologi. Det här innebär att vi också har en ledande kompetens för etableringar. Nu går vi verkligen ”all in” för att få hit även Northvolts batterifabrik, säger Anders Teljebäck (S), kommunstyrelsens ordförande i Västerås.

Här nedanför ser du en film från presskonferensen där bland andra Anders Teljebäck och Fredrik Hedlund från Northvolt deltog.

Västerås stads logotype, en vapensköld, med texten "Västerås stad" under

Grafisk profil

I Västerås stad har vi en gemensam grafisk profil för att du som invånare lätt ska kunna avgöra om det är kommunen som står bakom informationen du får. När du ser vapenskölden tillsammans med texten Västerås stad vet du att verksamheten tillhör kommunen och att informationen kommer från oss.
Ladda ner högupplöst bild av Västerås stads stadsvapen.länk till annan webbplats
Logotypens form får inte ändras på något sätt.

Pressmeddelanden och nyheter

Alla Västerås stads pressmeddelanden och viktiga nyheter hittar du i vårt pressrum på MyNewsdesk.
Länk till Västerås stad på MyNewsdesklänk till annan webbplats

Bilder

Du får använda Västerås stads bilder som illustrationer till tidningsartiklar, på icke kommersiella webbplatser och i konferensprogram. Bilderna får inte användas i reklam eller andra kommersiella sammanhang. Bilderna får inte säljas vidare.

När du använder bilder på politiker, kommunalråd och oppositionsråd ange fotograf Pia Nordlander, bildN. När du använder bilder på ledande tjänstemän ange fotograf Pia Lindhe Rudolf, Västerås stad.

När du använder bilder från Västerås ange foto Västerås stad.

Du hittar alla Västerås stads pressbilder i vårt pressrum på MyNewsdesk. Bilder på förtroendevalda politiker och ledande tjänstemän är högupplösta och lämpar sig för tryck. Det finns även högupplösta bilder från staden Västerås.
Bilder på politiker i Västerås stadlänk till annan webbplats
Bilder på kommunalråd och oppositionsrådlänk till annan webbplats
Bilder på Västerås stads ledande tjänstemänlänk till annan webbplats
Bilder från Västeråslänk till annan webbplats

Bilder från Stadsarkivet

Bilder på bland annat äldre stadsmiljöer går att få från Stadsarkivet via bildbanken nedan. Vid användning av dessa bilder ange bildkälla: Västerås stadsarkiv, samt respektive fotografs namn.

Länk till Stadsarkivets digitala bildbanklänk till annan webbplats

Mitt Västerås - Västerås stads gemensamma app

Mitt Västerås är Västerås stads app där du kan ta del av våra mest efterfrågade tjänster och även hitta bra sätt att komma i kontakt med oss på det sätt som du vill. Appen laddas ner via någon av appbutikerna, som App store, Google play eller Windows store. Sök på Mitt Västerås. Appen fungerar på operativsystemen iOS, Android och Windows phone. I appen hittar du bland annat lediga jobb, läsårstider, jämför service, e-förslag, e-tjänsten vigsel och felanmälan gata.

Västerås stads vision heter Västerås 2026 – staden utan gränser
Läs mer om visionen

Läs tidningen Ny i stan 2016-2017 – tidningen som delas ut till alla nya västeråsarePDF

Läs broschyren Västerås stadshus – i samklang med tidenPDF