Logotyp

Västerås play

Här hittar du våra senaste filmer och poddar.

Bosse möter Finskt förvaltningsområde

Den 24 februari är det sverigefinnarnas dag. I denna film ser du stadsdirektör Bo Dahllöf träffa Henni Hellström som arbetar på finskt förvaltningsområde inom Västerås stad. Henni håller just på att förbereda aktiviteter för att informera om vad ett finskt förvaltningsområde innebär.

Bosse möter Region Västmanland

Från och med första januari 2017 har landstinget Västmanland ett breddat uppdrag och  fått namnet Region Västmanland. I den senaste filmen i serien Bosse möter träffar vår stadsdirektör Bo Dahllöf projektledaren Mona Boström för att få veta mer om Region Västmanland.

Lediga Jobb - Direktör, Barn- och utbildningsförvaltningen

Precis som Olivia, som vill träffa stadsdirektör Bo Dahllöf, vill vi träffa dig som vill bli vår nya direktör till Barn- och utbildningsförvaltningen. Vi söker dig som har erfarenhet av framgångsrikt ledarskap och som vill leda 4600 stolta medarbetare mot att bli en av Sveriges främsta skolkommuner. Är du vår nästa direktör?

Nöjda matgäster - så här gör vi

Nu fortsätter vi vår ambitiösa och ansvarsfulla satsning på den offentliga gastronomin i Västerås stad genom att ta fram en handlingsplan för den måltidspolicy som antogs av kommunfullmäktige 2015. Men redan nu anstränger vi oss för att våra matgäster ska få en positiv måltidsupplevelse. Genom handlingsplanen ska vi se till att vi blir ännu bättre.

Två språk - ett land

Igår träffade du nästan säkert någon som är född i Finland. Eller vars mamma eller pappa eller mormor eller morfar eller farfar eller farmor kommer från Finland. Jo, det är säkert. Rent statistiskt. I Sverige har över sju procent sina rötter i Finland. Det blir över 700 000 människor. Halva Stockholm! Och 19 000 av dessa bor just i Västerås.

Alltid bästa möjliga möte

HR-konsulterna Sara, Anna och Fredrik berättar om vad alltid bästa möjliga möte innebär för dem.

Anders Teljebäck om medborgarundersökningen

Västerås stad gjorde en utökad medborgarundersökning under 2016. Här berättar kommunstyrelsens ordförande Anders Teljebäck (S) om hur han ser på resultatet.

Vi använder Västerås play för att lyfta fram våra mest efterfrågade filmer. Du kan se mer av vår videoproduktion på Youtube. Du kan alltid hitta tillbaka till Västerås play på adressen vasteras.se/play