Logotyp

Västeråspodden

Västerås stads podcast som berättar om människor som lever och verkar i vår stad. Lyssna här eller där poddar finns.

När Wivecka Ljung var i 20-årsåldern var hon med om en allvarlig trafikolycka. Än idag präglas hon av sina erfarenheter från olyckan och hennes insikter från den finns med henne dagligen när hon möter sina medarbetare.

Idag är hon HR- och kvalitetschef för det kommunala bostadsbolaget Mimer. Hon lägger ett stort engagemang på att skapa en bra arbetsmiljö och få sina medarbetare att växa, men även på att genom olika sociala projekt skapa trygghet och samhörighet i Mimers bostadsområden.

Västeråspodden Ledarskap låter dig möta ledaren som genom att inspirera och skapa grogrund åt de goda krafterna vill lyfta sina medarbetare och vår stad.

Programledare: Pia Lindhe Rudolf, kommunikatör Västerås stad och Lenny Hallgren, direktör för förvaltningen Servicepartner vid Västerås stad

Han beskriver sig själv som nyfikenheten själv och undrar alltid vad som finns bakom nästa vägkrök. En vetgirig ledare som aldrig slutar plugga och som hela tiden strävar efter att bli bättre. Med stort engagemang och en vilja att ständigt utvecklas leder Tobias Åsell Skultuna kommundelsförvaltning.

Skultuna är Västerås enda kommundel och den täcker en fjärdedel av Västerås geografiska yta. Det bor runt 5600 människor i kommundelen och det är kommundelsdirektör Tobias Åsell som är högst ansvarig för att se till att de verksamheter som finns för dem håller god kvalitét. I Skultuna finns verksamheter som tar hand om Skultunaborna genom livets olika skeenden – förskola, skola, äldreomsorg och serviceinrättningar som till exempel badet och biblioteket.

I Västeråspodden Ledarskap berättar Tobias om hur det är att leda en bygd fylld av engagerade människor och vilka nycklar han ser för att leda bygden mot utveckling.

Lenny Hallgren, direktör för förvaltningen Servicepartner vid Västerås stad

Att koppla ihop äldreomsorg med fotboll är kanske inte det mest självklara. Men Lotta Tronêt, verksamhetschef inom Vård och omsorg ser många fördelar med att inspireras av idrotten i sitt ledarskap. Följ med Västeråspodden Ledarskap i ett samtal med ledaren av en verksamhet som ligger nära hjärtat för många och som många har åsikter om.

"Det känns stort, det känns ibland tufft men det känns fantastiskt att få vara med och påverka och göra äldreomsorgen i Västerås så bra det bara går.", säger Lotta Tronêt.

Lenny Hallgren, direktör för förvaltningen Servicepartner Västerås stad

Västeråspodden är Västerås stads podcast. Vi kommer berätta om några av alla de människor som lägger sin kraft och sitt engagemang på att göra den här staden så bra som möjligt.
I Västeråspodden Ledarskap kommer vi att prata om ledarskapsutveckling och om hur ett bra ledarskap kan lyfta en verksamhet. Genom våra samtal vill vi hitta nycklarna till ett bra ledarskap.

I vårt första samtal lär vi känna Frederick Cederborg som är en av Västerås stads cirka 340 ledare. 2010 blev han chef i den arbetsgrupp han sedan tidigare var medarbetare i. Möt honom i ett samtal om utmaningar och möjligheter i ledarskapet. Hör honom berätta hur man leder med empati och hur han skapar framgångsrika arbetsgrupper genom att rekrytera människor som är olika. Frederick som idag är chef för lokalförsörjningen och biträdande direktör för Teknik- och fastighetsförvaltningen ger dig också en inblick i vad Cykelhjälmpsfilosofin är och hur han har anammat den i sin ledarroll.

Lenny Hallgren, direktör på förvaltningen Servicepartner Västerås stad