Logotyp
Visa sökformulär

Tyck till om Lögarängen

Häng med på en framtidsspaning! Nu ska vi ta fram en framtidsbild för Lögarängsområdet och det vill vi göra tillsammans med dig. Nu startar projektet Tyck till om Lögarängen.

Illustrationen speglar hela Lögarängsområdet med badet till vänster i bilden till soldäck och skateparken till höger.

Illustration Tobias Flygar

Vi startar den 23 november - vi ses

Du kommer att träffa oss på stan, såväl inne på gallerior som ute på gatan och vid Lögarängsbadet. Vi workshopar med ungdomar och barnen ritar på stadsbiblioteket.

Fyll i enkäten med de två frågorna och berätta för oss vad du skulle vilja göra på Lögarängen och hur området blir mer attraktivt för dig. Enkäten hittar du längre ner på sidan.  Enkäten kommer också att finnas som ett kort som du kan fylla i och skicka till oss. Korten delar vi ut på stan och de finns även i stadshuset, stadsbiblioteket, områdeskontoren och på Lögarängsbadet.

Dela din framtidsspaning med oss, stort som smått, kritik och idéer, planer och drömmar. Alla idéer samlar vi sedan i en målbild som ska ge en riktning för en fortsatt positiv utveckling av området. Dialogen pågår till efter årsskiftet.

Lögarängsområdet

Lögarängsområdet är ett av Västerås viktigaste park- rekreations- och aktivitetsområden. Det utgör en del av mälarstranden som är ett av stadens viktigaste stråk. Västerås stad vill fortsätta utveckla Lögarängen och nu vill vi ha västeråsarnas hjälp. När vi fått in dina planer och önskningar samlar vi dem i en gemensam målbild och ser vad vi kan göra. Det är viktigt att så många som möjligt är med och tycker till.Markera på en karta vad du tycker

Du har möjlighet att märka ut din favoritplats på Lögarängen och beskriva varför det är din favoritplats. Du kan också markera vilken plats på Lögarängen som kan utvecklas och bli bättre. Berätta och dela med dig.

Här hittar du länken till kartan.länk till annan webbplats

Det här händer i Västerås

Nytt i Västerås

  • Gångstråk vid Stadsträdgården

    Nu gör vi det möjligt att komma närmare mälarstranden. Vid Stadsträdgården bygger vi ett två kilometer långt gångstråk.

  • Rödlistade musslor tas omhand i Västerås hamn

    Under tisdagen den 31 oktober och onsdagen den 1 november tar Västerås stad tillsammans med en miljökonsult upp flera typer av musslor vid vågbrytaren vid kajen i hamnen. Arbetet är en av de förberedande steg i utvecklingsarbetet som pågår i hamnen.

Hjälpte informationen på denna sida dig?