Logotyp
Visa sökformulär

Arbetsmarknad

För vem

Jobb eller studier

Jobba i Västerås stad

Om du söker ett jobb inom Västerås stad får du möjlighet att jobba med det viktigaste. Det är vi som får en hel stad att fungera. Intresseanmälan för att jobba som vikarie gör du på samma sida.

Lediga jobb inom Västerås stad

Andra jobb

Lediga jobb hos andra arbetsgivare, privata företag, organisationer och liknande, i Västeråsområdet hittar du hos Arbetsförmedlingen.

Arbetsförmedlingens webbplatslänk till annan webbplats

Studera i Västerås

I Västerås står studenterna i centrum. Tillsammans med Mälardalens högskola arbetar vi för att ni ska trivas i Västerås.

Studierlänk till annan webbplats
Mälardalens högskola ligger i Västerås och Eskilstuna. Rubriken Ny student är din väg in i högskolans värld.

Bostadsgaranti
För att söka en studentbostad i Västerås ska du registrera dig hos Bostad Västerås. Bostadsgarantin innebär att Västerås stad garanterar att alla studenter som flyttar till orten erbjuds en bostad.

Biblioteklänk till annan webbplats
Västerås stadsbibliotek är ett värdefullt komplement till högskolebiblioteket och 24-timmarsbiblioteket är öppet dygnet runt.

Västerås som studentstadlänk till annan webbplats
Ett bra studentliv, aktiva studentföreningar och bra studieförutsättningar i moderna lokaler ger möjligheter till att utvecklas.

Lär känna Västeråslänk till annan webbplats
Som student i Västerås finns det mycket att upptäcka. Kombinera den akademiska miljön på högskolan med det pulserande utelivet i city och mängder av aktiviteter runt om i stan.

Examensarbete på Mälarenergilänk till annan webbplats
Det kommunala bolaget Mälarenergi levererar vatten, el, värme, avlopp och stadsnät till västeråsarna. Bolaget kommer att anställa mycket personal de närmaste åren och här finns bra möjlighet till sommarjobb, praktik och examensarbete.

Examensarbete hos Mimerlänk till annan webbplats
Västerås kommunala bostadsbolag Mimer samarbetar gärna med studenter från högskolan.

Västerås - en knutpunkt för många intressanta branscher

I Västerås finns det totalt cirka 10.000 företag som har ungefär 70.000 medarbetare. Vi är en regional knutpunkt för teknik, handel och logistik. Exempel på några stora arbetsgivare är ABB, Bombardier, Westinghouse, ICA, Coop, Hilton Food Group, Länsförsäkringar Bergslagen och Hälla Stormarknad.

Inom Västerås stad arbetar nästan 10 000 människor. Det gör Västerås stad till den största arbetsgivaren i området. Arbetsuppgifterna är väldigt varierande och spänner från allt mellan barn- och äldreomsorg, skola och omvårdnad, till parkskötsel, socialtjänst, olika tekniska yrken och inom administration.

Västerås har också en av Sveriges större högskolor - Mälardalens högskola. Mdh kännetecknas av nära samarbeten med företag och offentlig sektor i regionen. Högskolan har studenter både i Västerås och Eskilstuna.

Det här händer i Västerås

Nytt i Västerås

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Debug

Hjälpte informationen på denna sida dig?