Logotyp
Visa sökformulär

Västerås stad söker fler kontaktpersoner och stödfamiljer

Vill du bli kontaktperson eller stödfamilj till någon med funktionsnedsättning? Välkommen till vår informationsträff onsdag 22 februari klockan 17.00. Vi bjuder på kaffe och smörgås och berättar mer om vad uppdragen innebär.

Plats: Ingenjör Bååths gata 5, våning B
Datum och tid: onsdag 22 februari klockan 17.00
Ingen föranmälan.

Kortfakta om att bli kontaktperson

Vanligtvis träffas ni 2–4 gånger i månaden. Ni kanske går och fikar, tar en promenad eller besöker något evenemang tillsammans. Syftet med uppdraget är att bryta en persons isolering och fokus är att ha trevligt tillsammans och umgås kring en aktivitet. Viss ersättning betalas ut av Västerås stad. Tänk på att funktionsnedsättning kan vara så mycket annat än att vara rullstolsburen. Människor med Aspergers syndrom, utvecklingsstörning eller psykisk ohälsa kan också behöva en kontaktperson.

Kortfakta om att bli stödfamilj

Som stödfamilj tar ni emot ett barn eller ungdom med funktionsnedsättning i ert hem. Vanligtvis en helg i månaden, ibland också någon extra vecka på sommaren eller under andra lov. Stödfamiljen fungerar som ett komplement till barnets familj, inte som ersättare. Kommunen betalar ersättning i form av arvode och omkostnadsersättning. En stödfamilj behöver inte se ut på ett speciellt sätt. Vi behöver olika familjer eftersom barnen är olika. Det är inget hinder om du är ensamstående och det spelar ingen roll om du har barn som bor kvar hemma. Det är ditt engagemang och din vilja som är viktig plus att du har intresse av att skapa en relation som varar över tid eftersom uppdraget ofta pågår under flera år.

Kontakta oss gärna för mer information!

Stödfamiljsamordnare Elsa Nilsson
021-39 22 16
e-post: elsa.nilsson@vasteras.se

Kontaktpersonsverksamheten
Eva Larsendahl  021-39 84 70
Katarina Siljebäck 021-39 84 75
Madeleine Smeds 021-39 84 73
e-post: kontaktpersonsverksamheten@vasteras.se

Nyhetsbild

Publicerad 2017-02-21 10.22

Senast ändrad 2017-02-21 10.22