Logotyp
Visa sökformulär

Amerikansk nätjätte etablerar i Västerås

Det är nu klart att Amazon Web Services, en del av Amazon.com, etablerar ett datacenter i Västerås.

Amazon Web Services är en del av Amazon.com. Verksamheten handlar bland annat om molnbaserade plattformstjänster, och företag som IKEA, Telenor, Husqvarna Wireless Car (Volvo) använder sig av företagets tjänster.

– Att Amazon Web Services väljer Västerås är en tydlig bekräftelse på att Västerås är världsledande inom energi och teknik. Det är den största etableringen i Västerås på överskådlig tid, säger kommunstyrelsens ordförande Anders Teljebäck (S).

Västerås stads näringslivschef Conny Petrén har lagt ner uppemot 900 timmar på affären sedan april förra året och hyllar laget som gjorde det hela möjligt.

– Västerås är genom denna affär intressant för framtida internationella etableringar och investeringar som vill ha ett samarbete med Amazon Web Services. Vi har kunnat genomföra den här affären genom ett starkt teamarbete. Flera aktörer, bland andra Mälardalens högskola och Länsstyrelsen, har varit behjälpliga med viktiga beslut och nödvändig information inom sina discipliner och från deras verksamheter, säger Conny Petrén, näringslivschef, Västerås Marknad & Näringsliv AB.

Amazon Web Services kommer att bygga vid området som kallas Kvastbruket, vid infarten till Hökåsen.

Publicerad 2017-04-06 09.32

Senast ändrad 2017-04-06 09.45