Logotyp
Visa sökformulär

Snart skickar vi digital post till västeråsarna

Nu börjar Västerås stad att skicka ut brev till västeråsare via digital post Mina meddelanden istället för via vanlig post. Först ut är utskick som rör förskola och fritidshem.

Mina meddelande logga

Vi kommer att börja med att skicka ut information rörande förskola och fritidshem under sommaren. Tanken är fler

utskick kommer att göras via digital post så småningom, och vi kommer att uppdatera informationen om detta här på webben.

När du får digital post så loggar du in med e-legitimation, till exempel bank-id och läser brevet där du är när som helst. Du kan läsa dina brev var som helst då du når breven via dator, surfplatta och smart telefon.

En digital brevlåda är säker till skillnad från papperspost och e-post eftersom du loggar in med din e-legitimation, till exempel ditt BankID. Det är bara du som kan läsa posten, och du kan nå den var du än är. Dina kontaktuppgifter är också skyddade så att inte ens myndigheterna kan nå dem. Du behöver bara ange och ändra dina kontaktuppgifter på ett ställe och blir då nåbar för alla myndigheter som är anslutna till tjänsten. Det är gratis, miljövänligt och sparar skattekronor.

Idag är en handfull kommuner i landet igång med Mina meddelande och flera myndigheter och företag, däribland Skatteverket och Försäkringskassan.

Det finns tre olika digitala brevlådor idag som du kan ansluta dig till. I alla tre får du myndighetspost.

Med början i höst kommer fler utskick att göras via digital post. Läs mer på länkarna nedan.

Publicerad 2017-05-19 10.40

Senast ändrad 2017-05-23 11.21