Logotyp
Visa sökformulär

Familjen Kohnic får sitt drömhus i Gäddeholm

Vid 07-tiden på tisdagsmorgonen kom lastbilen med huset i olika paket. En lyftkran lyfte av dem och de olika delarna byggdes ihop som en jättelik byggsats. På eftermiddagen stod huset på plats, taket var täckt och el och vatten inkopplat. Om en månad kan familjen Kohnic som första familj flytta in i sitt drömhus i området Malmen i Gäddeholm.

Allt har gått väldigt fort. I juni fick de tillgång till tomten och bara 1,5 månad senare står huset på plats. Just nu är det grundmålat i grått men när det är klart ska det vara vitt.

-Det är viktigt att det är ljust och luftigt säger Emin och får medhåll av hustrun Sanja. Barnen, Lana, 5 år och Semih, 3 år är också spända på familjens nya hus men de har ännu inte bestämt vilka rum de ska ha. Det gör de när huset ser mera färdigt ut. Lilla Dila, ligger förnöjt i barnvagnen och tittar på den stora mobilkranen.

För ögonblicket är familjens hus den enda byggnaden i området men inom kort kommer flera andra hus att levereras till sina köpare och därefter växer området fram. Så småningom ska det bli både förskola och lågstadieskola här, och när tillräckligt många flyttat in startar en busslinje.

I december släpptes 88 tomter för villor till försäljning. Ett 80-tal såldes direkt och resterande är bokade.

Utöver dessa ska drygt 100 bostäder byggas av byggherrar. Det blir 34 radhus, 10 kedjehus, 36 parhus, 14 enfamiljsvillor och 14 små flerfamiljshus med cirka 4-6 bostäder i varje byggnad med bostadsrätter och hyresrätter.  De flesta börjar byggas i höst medan andra kommer igång nästa vår.

För att få fram nybyggnadskartor och annan administration till de 80 sålda tomterna har lantmäteriet och bygglovsavdelningen arbetat övertid och helger under våren för att hinna med. Genom övertidsarbetet har inga andra bygglovssökande fått vänta längre tid på sina bygglov.

Nyhetsbild

Publicerad 2017-07-18 15.43

Senast ändrad 2017-10-05 05.59