Änglamarkens äldreboende

Änglamarkens äldreboende
Besöksadress
Hörntorpsvägen 20 
Postadress
Hörntorpsvägen 20
Eriksborg
Kontakt
Telefon 021-39 69 75
Enhetschef 021-39 69 70
Typ: Gruppboende 
Organisationsform: Kommunal 
Utförare: Västerås stad Vård och Omsorg 

Lägenheter i naturskönt område

Änglamarkens äldreboende är ett nybyggt äldreboende med 46 lägenheter bestående av ålderdomshem, gruppboenden samt servicehus.

Äldreboendet är beläget i ett naturskönt område med trädgård och skog inpå knuten. Det finns också asfalterade gångstigar att ströva omkring på om man vill njuta av naturen.

Nära djur och natur

Änglamarkens äldreboende drivs utifrån en djur- och naturprofil, vilket genomsyrar samtliga delar av verksamheten. Du som flyttar in på Änglamarkens äldreboende erbjuds att ta med dig dina husdjur. Du tar då hand om dina husdjur själv eller får stöd med skötseln av djuren om det behövs.

I anslutning till äldreboendet finns också en ”sinnenas trädgård” som kan stimulera minnen, känslor och tankar. Aktiviteter kring trädgård och djur är en del av det dagliga rehabiliteringsarbetet och genomförs utifrån de boendes förmåga och önskemål.

Våren 2010 invigdes ett nytt bibliotek, ett ”sinnenas rum” och en ny samlingslokal.

Individen i fokus

Kontaktman och övriga medarbetare på enheten arbetar tillsammans med dig för att skapa meningsfulla dagar. Representanter från olika yrkeskategorier som undersköterskor, sjuksköterskor, arbetsterapeuter, sjukgymnaster, utvecklare och enhetschef samarbetar för att ge dig det stöd du behöver.