Logotyp
Visa sökformulär

Gästhamn

Västerås gästhamn ligger centralt med cirka 10 minuters promenad till centrum. Hamnen har 42 platser, förtöjning med bojar och pålar och cirka två meters djup. Om du vill boka plats i hamnen eller på husbilscampingen kontaktar du Gästhamnsservicen, tel 070-699 32 40.

Gästhamnsservicen och kiosk är öppen dagligen fr.o.m. den 1 maj t.o.m. den 15 september. Öppettider:

 • Maj - juni 11.00-19.00
 • Juli 09.00-21.00
 • Augusti - september 11.00-19.00

Sjöevent i Västerås AB ansvarar för driften av gästhamnen samt för mack och kiosk.
Mer information om gästhamnsservice finns på Sjöevents webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster  

Dygnsavgift 200 kronor

Dagtid är det kostnadsfritt att ligga förtöjd i gästhamnen. Om du önskar övernatta är dygnsavgiften 200 kr. Det gäller både husbilsparkeringen och båtar vid gästhamnsbryggan. Avgiften betalas på hamnkontoret och inkluderar el, i mån av elplatser, samt tillgång till serviceanläggning.

Samlingsrum, tvättstuga och omklädning

Serviceanläggningen har ett samlingsrum med matplats för sex personer, mikrovågsugn och kylskåp. Här finns också tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Det finns separata omklädningsrum för damer och herrar utrustade med dusch och bastu.

Latrintömning och sophantering i Gästhamnen

Latrintömning finns på kajen vid mastkranen cirka 400 meter väster om gästhamnen. Sopbehållare finns mittemot gästhamnens servicebyggnad.

Latrintömning Västerås båthamnar

Det är förbjudet att släppa ut toalettavfall från fritidsbåtar i hav, sjöar och inre vattendrag. Förbudet gäller alla fritidsbåtar, förutom de som är K-märkta. Hela Sveriges sjöterritorium omfattas av förbudet (Transportsstyrelsens författningssamling, TSFS 2010:96)

Västerås fritidsbåtshamnar har därför latrinpumpar på följande ställen:

 • Mälarparkshamnen
 • Lögarängshamnen
 • Kraftverkshamnen
 • Gäddeholms fritidsbåtshamn

Utslagsvask för latrintömning finns i Mälarparkshamnen på baksidan av Mälarparkens Café och Kök och i Lögarängshamnen i den röda byggnaden nära latrinpumpen.

Sjöräddningen

Vid befarad sjöolycka ring 112 och begär Sjöräddningen eller anropa "Sweden rescue" på VHF, kanal 16.

Kontakta oss

Kontaktcenter för kultur, idrott och fritid

Kontaktcenter hjälper dig med frågor som rör kultur, idrott och fritid.

Sommartider: 7.30-16.00 (Från måndagen den 26 juni till fredagen den 18 augusti)
Öppettider: 7.30-17.00.

Telefonnummer: 021-39 00 00, knappval 5

Det här händer i Västerås

Nytt i Västerås

 • Eldningsförbudet hävt

  Från och med måndagen den 7 augusti är det åter tillåtet att elda och grilla utanför detaljplanerat område förutsatt att man inte stör sina grannar. Detta gäller för hela kommunen.

 • Arbetet med Sjökrogen fortsätter

  Sedan fastigheten med Sjökrogen vid Västerås gästhamn brann har Västerås stad arbetat med att tomten ska åtgärdas, röjas eller återställas. Tyvärr har det kommit att ta en del tid för frågan att komma fram till slutet av processen.

 • Nytt hundbad i Västerås

  I sommar finns ett nytt hundbad i Västerås tillgängligt för hundägare och deras hundar. Den nya platsen där kopplade hundar tillåts bada ligger på södra Björnön där du nu kan sola och bada tillsammans med din hund.

Hjälpte informationen på denna sida dig?