Logotyp
Visa sökformulär

Fritidsbanken

Välkommen till Fritidsbanken. Det är som ett bibliotek för sport- och fritidsutrustning! Vem som helst får låna och det är helt kostnadsfritt. Vi finns på Kokillgatan 1 på Bäckby i Västerås.

Fritidsbanken lånar ut sport- och fritidsprylar gratis

Öppettider:
Måndag, onsdag och fredag: 09:00-16:00
Tisdag och torsdag: 13:00-19:00

På Fritidsbanken kan du låna utrustningen du saknar. Alla får låna under två veckor och allt är gratis! Fritidsbanken använder sig av återbrukat (begagnat) material, på så sätt bidrar vi till en hållbar framtid. Kanske du har ett par urvuxna skridskor, ett kubbspel som aldrig används, slalomskidor, hjälmar, pulkor och så vidare? Lämna det till Fritidsbanken så möjliggör du att andra får låna. Och kom sen förbi och låna det du vill testa!

Insamling av sommarutrustning den 7 maj

Den 7 maj samlar vi in utrustning till sommarens aktiviteter. Inlämning sker mellan klockan 14-17 på Rocklunda och de första 250 som lämnar in utrustning får en matchbiljett till VSK Fotboll - Umeå FC!

Vi söker till exempel: fotbollsskor, inlines, gymnastikskor, fiskeutrustning, tält, stormkök, racketar, inlines, diverse skydd med mera.

Adress och telefonnummer

Kokillgatan 1, Bäckby
Telefonnummer: 021-39 43 62

Öppettider

Måndag: 09:00 - 16:00
Tisdag: 13:00 - 19:00
Onsdag: 09:00 - 16:00
Torsdag: 13:00 - 19:00
Fredag: 09:00 - 16:00

Vanliga frågor och svar

Kostar det något att låna på Fritidsbanken?
Nej, allt är gratis. Alltid!

Är det några förseningsavgifter?
Nej, vi hanterar inte pengar och litar på att folk lämnar tillbaka utrustningen i tid.

Finns det någon åldersgräns för att låna?
Nej, alla får låna, men om det är utrustning med viss skaderisk, såsom slalomskidor och liknande, vill vi ha målsmans godkännande.

Hur länge får jag låna utrustningen?
Lånetiden är max 14 dagar.

Kan man göra ett omlån?
Egentligen inte, men vissa undantag kan ske efter överenskommelse med den lokala Fritidsbanken.

Vad händer om något jag lånat går sönder?
Vi brukar säga att man får en klapp på axeln. Då har vi använt sakerna så långt det är möjligt istället för att de har samlat damm i ett förråd. Kom in till oss med det som har gått sönder så ser vi om det går att plocka reservdelar innan vi tar det vidare till återvinningen.

Var kommer utrustningen ifrån?
Allt är skänkt av privatpersoner, organisationer och företag. Vi sysslar med återbruk och köper inte in någon utrustning. Jag har prylar hemma som jag inte längre använder, var kan jag lämna den? Antingen på din lokala Fritidsbank

Om Fritidsbanken

Fritidsbanken är ett ideellt initiativ som drivs utan kommersiella intressen. Verksamheten bygger på lokalt och långsiktigt engagemang och finns sedan 2013 etablerad på ett flertal orter i hela landet. Genom att ta tillvara och låna ut alltifrån cyklar och fotbollar till skidor och hockeyskydd främjar Fritidsbanken ökad spontanidrott, hälsa och välbefinnande. Fritidsbanken bidrar också till ett mer hållbart samhälle genom att satsa på smart återbruk.
Läs mer på fritidsbankens webbplatslänk till annan webbplats
Eller på Fritidsbankens facebooksidalänk till annan webbplats

Kontakta oss

Johan Hallberg

Arbetsledare och ansvarig för Fritidsbanken

Kokillgatan 1, Bäckby

tel nr 021-39 43 66

Det här händer i Västerås

Nytt i Västerås

  • Arbetet med Sjökrogen fortsätter

    Sedan fastigheten med Sjökrogen vid Västerås gästhamn brann har Västerås stad arbetat med att tomten ska åtgärdas, röjas eller återställas. Tyvärr har det kommit att ta en del tid för frågan att komma fram till slutet av processen.

  • Nytt hundbad i Västerås

    I sommar finns ett nytt hundbad i Västerås tillgängligt för hundägare och deras hundar. Den nya platsen där kopplade hundar tillåts bada ligger på södra Björnön där du nu kan sola och bada tillsammans med din hund.

Hjälpte informationen på denna sida dig?