Logotyp
Visa sökformulär

Kollo för barn

Vad vill du göra på sommarlovet? Under några roliga sommarveckor får du prova olika aktiviteter utifrån dina egna intressen. Det finns både sommarkollo med övernattning och dagkollo då du åker hem varje dag.

Om att vara på kollo

Sommarkollo

Läs mer i broschyren om alla aktiviteter och hur du bor på sommarkoloni. Kostnaden för sommarkollo är 50 kronor per barn och dag.

I den här broschyren hittar du all information om kollo 2017.PDF

Dagkollo

Det kostar ingenting att vara med på dagkollo, och du får lunch och mellanmål. Varje dag går en buss till dagkollo och hem igen. 

Kollo pojke i tält
För vem

Vem kan ansöka om kollo?

Du som går i årskurs 1-6 kan vara med om äventyr och träffa nya kompisar på kollo.

Så här gör du

Hur går det till?

Sommarkollo med övernattning

Ansökan till sommarkollo med övernattning finns på skolan hos skolsköterskan. Du kan också hämta ansökningspapper i stadshusets entré eller på Växhuset. Ansökan ska lämnas senast den 18 mars 2017. Besked om du har blivit erbjuden plats sker per brev senast den 6 maj. Kanske har du en fråga som du inte hittar svar på i informationsbroschyren nedan? Ytterligare upplysningar lämnas på telefon 021-39 14 84. Från och med vecka 11 har vi telefontid måndag, onsdag och torsdag klockan 9.00-15.00. Övrig tid finns en telefonsvarare där du kan tala in ditt meddelande.

Dagkollo

Klicka här för att anmäla dig till dagkollo.länk till annan webbplats För ytterligare information om dagkollo skicka ett mejl till sommarkul@kfumvasteras.se eller ring 021-18 52 20, säkrast vardagar klockan 9.00-14.00.

Så här jobbar vi

Kollo i Västerås

Sommarkollo

Västeråsgården

Ta chansen att prova på nya saker, som bågskytte, paddla kajak eller åka vattenskidor. Du får göra spännande utflykter och bada, fiska, sköta djur eller segla. Vi ordnar frågesporter, sångstunder och disco. Koloniperioden är 20 dagar, och du delar rum eller stuga med tre kompisar i samma ålder. På Västeråsgården har vi plats för 60 deltagare varje period. Personalen består av tolv koloniledare och två kockar. Kostnaden är 50 kronor per barn och dag.

Björnöborg

Här kan du paddla kanot, sova utomhus i tält eller vindskydd, spela in film, fiska och bada. Vi har också inomhusaktiviteter som pingis, designa din egen t-shirt, airhockey och glasmålning. Koloniperioden är tolv dagar i följd. Du bor tillsammans med dina kamrater i flerbäddsrum, och du sover kvar på kolonin under hela perioden, även under helgen. På Björnöborg har vi plats för 15 killar och 15 tjejer varje period. Personalen består av sju koloniledare per period samt en föreståndare med många års erfarenhet av koloniverksamhet. Kostnaden är 50 kronor per barn och dag.

Dagkollo

Västerås

Upplev en spännande vecka med roliga aktiviteter på Sommarkul på Lövudden. Vi grillar korv, badar, leker, spelar minigolf, paddlar kanot och seglar. Några av veckorna kommer vi att ha ett tema. Det kan vara segling, något hantverk eller ämnen för eftertanke. Dagkollot har plats för sammanlagt 180 barn fördelade på 6 veckor måndag-fredag. Dagkollot är kostnadsfritt. Platserna är begränsade. Klicka här för att anmäla dig till dagkollo.länk till annan webbplats För ytterligare information skicka ett mejl till sommarkul@kfumvasteras.se eller ring 021-18 52 20, säkrast vardagar klockan 9.00-14.00.

Kontakt

Relaterade dokument

Det här händer i Västerås

Just nu finns det inga evenemang att visa här. Klicka på fler händelser för att se hela kalendern.

Nytt i Västerås

Debug

Hjälpte informationen på denna sida dig?