Teater

En teatermask i vit med lång näsa.

Du som vill se en teaterföreställning har ett brett utbud att välja mellan: allt från ungdomsverksamhet till föreställningar från professionella skådespelare.

Västmanlands Teater

Västmanlands Teater som invigdes 1915 och ritades av dåvarande stadsarkitekten Erik Hahr. Västmanlands Teater är ett kommunalförbund som har i uppdrag att stödja och utveckla teaterlivet i Västmanland. Det gör förbundet genom att erbjuda ca 250 föreställningar per år, varav hälften riktas till barn och unga. Västerås stad och Region Västmanland är huvudmän för Västmanlands Teater.

Västmanlands Teater

4:e teatern

4:e teatern är en scen på CuLTUREN i Kopparlunden. Det är en fri professionell teater vars huvudsakliga uppdrag är att skapa teater/scenkonst ur barn- och ungdomsperspektiv.

4:e teatern

Gycklargruppen TRiX

Gycklargruppen TRiX består av sex professionella gycklare, två nycirkuspedagoger och en producent som tillsammans skapar unik crossoverkultur för att roa gammal som ung i Sverige och världen. I gycklarnas värld är ingenting omöjligt! Gruppen har sin lokal på Sigurdsgatan 33.

Gycklargruppen TRiX

Det finns många föreningar och utbildningar i Västerås som arrangerar publika teaterföreställningar. Se gärna i vår länklista nedan.

Bullan barnscen

Bullan barnscen erbjuder scenkonst för de allra minsta och dess vuxna. Allt började 2010 på 4:e teatern på CuLTUREN. Namnet blev Bullan eftersom barnen bjöds på bullar efter föreställningen. Det skulle vara en tillgänglig och återkommande scen där teaterintresset kunde väckas hos barnen, men även hos de vuxna. Efter det har scenerna ökat runtom i Västerås. Vi är stolta över den bredd av kultur vi lyckas erbjuda på Bullans barnscener och inte minst att den alltid är gratis ute i stadsdelarna. Tillgänglig för så många som möjligt!

Bullan barnscen