Visa sökformulär

Fritidsgårdar

Är du mellan 13-18 år är fritidsgårdarna mötesplatsen för dig! Här kan du träffa kompisar, hänga eller förändra världen. Fritidsgårdarna är trygga platser där det alltid finns vuxna fritidsledare att vända sig till för att prata.

Bra länkar

Fritidsgårdarna i Västerås

Om fritidsgårdarna

Det finns 16 fritidsgårdar i Västerås. Våra öppettider och vad som finns att göra varierar lite beroende på vilken gård du går till. På vissa finns det ett dansrum att dansa loss i, på andra kan du skapa musik eller programmera robotar.

Det du kan vänta dig på alla fritidsgårdar är massa kompisar och en plats där du kan vara dig själv. Vi lagar ofta mat tillsammans och det finns alltid en vuxen som lyssnar på dig.

Välkommen till oss!

Två händer som rör vid varandra över ett rosa biljardbord
För vem

För vem?

En massa händer på varandra

Fritidsgården finns till för alla ungdomar i Västerås. Ett av våra mål är att alla ungdomar ska ha besökt en fritidsgård, men många trivs så bra att de kommer flera gånger i veckan. Självklart är även vårdnadshavare varmt välkomna.

För oss är det viktigt att ungdomarna är delaktiga i att påverkar det vi gör. Därför är det extra kul när ungdomarna kommer med egna idéer, stora som små, som vi tillsammans kan hjälpas åt att förverkliga. Det kan till exempel handla om gruppaktivteter och tävlingar eller utflykter och resor. Vi arrangerar också en massa aktiviteter där ungdomarna får möjlighet att testa på helt ny upplevelser. Fritidsgårdarna arbetar mot machokulturen och för ett tillåtande klimat där alla kan vara sig själva och känna sig trygga.

Så här jobbar vi

Du känner igen vår verksamhet på

 • En känsla av gemenskap och värme där alla delar ansvar och visar respekt för varandra.
 • Ett stort utbud av aktiviteter att göra som får varje person att må bra och ges möjlighet att testa på helt nya grejer.
 • En trygg miljö med tydliga regler som alla ungdomar accepterar och känner till.
 • En jämlik verksamhet som är till för alla, oavsett kön, ålder, funktionsförmåga, sexualitet eller etnisk, social och ekonomisk bakgrund.
 • Att både ungdomar och föräldrar får inflytande och kan vara delaktiga i verksamheten.
 • Fritidsledare som är kunniga, trygga och positiva med ett genuint intresse av hjälpa ungdomar utvecklas.
 • Personal som är utbildad inom pedagogik och som har arbetssätt som är förankrade i modern forskning.
Två tjejer som kramas
Vill du veta mer om fritidsgårdarna i Västerås och om deras verksamhet kontakta respektive gård. Verksamheterna är drogfria.

Kontakta oss

Kontaktcenter för kultur, idrott och fritid

Kontaktcenter hjälper dig med frågor som rör kultur, idrott och fritid.

Öppettider: 07.30-17.00.

Telefonnummer: 021-39 00 00, knappval 5

Det här händer i Västerås

 • Prisceremoni för Pedagogiska priset 2018

  Pedagogiska priset 2018 delas ut till pedagoger i Västerås. De får priset för ett utmärkande pedagogiskt arbete. De tre prisen på 25 000 kronor delas ut av de pedagogiska nämndernas ordföranden.

 • Sista dagen att ansöka om kulturstipendium

  Fler än 800 personer har fått Västerås kulturstipendium. Kulturstipendiet kan sökas inom följande områden: Scenkonst (musik, teater, dans), Bild (konst, film, foto), Kulturarv/vetenskap, Litteratur ...

Nytt i Västerås

 • Rösta på filmer till utebion på Lögastrand

  Nu är det hög tid att rösta på vilka filmer du vill se på utebion på Lögastrand den 16 och 17 augusti. Gå in på stadens Facebooksida och rösta senast den 27 maj.

 • Nominerade till Pedagogiska priset 2018

  Det har kommit in rekordmånga nomineringar till Pedagogiska priset och här presenterar vi de nominerade. Tack till alla er som har nominerat en pedagog, ett arbetslag eller en verksamhet. Fredag den 14 december klockan 11 tillkännages vinnarna av Pedagogiska priset 2018 i stadshuset. Vinnarna meddel...

Debug

Tack för din återkoppling!
Berätta vad vi kan göra bättre på sidan. Vi kan tyvärr inte svara på dina synpunkter men de är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen. Använd våra kontaktuppgifter om du vill ha svar på en fråga.