Logotyp
Visa sökformulär

Studiemedel

Du som studerar på heltid på gymnasieskola, folkhögskola eller på kommunal eller statlig vuxenutbildning på gymnasienivå kan få studiebidrag till och med vårterminen det år du fyller 20 år.

Elever, betalkort

Studiebidrag

Studiebidraget är för närvarande 1 050 kronor i månaden. Om du är svensk medborgare och studerar behöver du inte ansöka utan får bidraget från första kvartalet efter det att du fyllt 16 år. Om du är utländsk medborgare skickar du din ansökan till Centrala studiestödsnämnden, CSN. Studiebidraget ersätter barnbidraget som då upphör. Bidraget betalas ut för juni om utbildningen pågår i juni, dock ej för juli och augusti. Du kan också ansöka om ett extra tillägg. Det är ett bidrag som prövas med hänsyn till dina föräldrars ekonomiska förhållanden. Beloppets storlek varierar från 285-855 kronor per månad.

Läs mer på Centrala studiestödsnämndens webbplatslänk till annan webbplats

Kontakta oss

Kontaktcenter för förskola och skola

Kontaktcenter hjälper dig med frågor om förskola, grundskola, grundsärskola, gymnasieskola, gymnasiesärskola och ger övrig hjälp inom området.

Öppettider: 7.30-17.00.

Telefonnummer: 021-39 00 00, knappval 2

Det här händer i Västerås

Just nu finns det inga evenemang att visa här. Klicka på fler händelser för att se hela kalendern.

Nytt i Västerås

  • Öppet hus på gymnasieskolor

    Under våren är det öppet hus på gymnasieskolorna i Västerås. Blivande gymnasieelever får information om skolornas program, inriktningar och profiler.

  • Jullovsaktiviteter på fritidsgårdarna

    För dig som är mellan 13 och 18 år finns det gott om aktiviteter på fritidsgårdarna under jullovet. Här hittar du alla öppettider och det mesta som händer. Följ fritidsgårdarna på sociala medier för m...

  • Vinnarna av Pedagogiska priset 2017

    Idag har Pedagogiska priset 2017 delats ut till framstående pedagoger i Västerås. Priserna delades ut av ordförandena i de pedagogiska nämnderna. Priset är på 25 000 kronor och ska gå till fortbildnin...

Hjälpte informationen på denna sida dig?