Visa sökformulär

Studiemedel

Du som studerar på heltid på gymnasieskola, folkhögskola eller på kommunal eller statlig vuxenutbildning på gymnasienivå kan få studiebidrag till och med vårterminen det år du fyller 20 år.

Elever, betalkort

Studiebidrag

Studiebidraget är för närvarande 1 050 kronor i månaden. Om du är svensk medborgare och studerar behöver du inte ansöka utan får bidraget från första kvartalet efter det att du fyllt 16 år. Om du är utländsk medborgare skickar du din ansökan till Centrala studiestödsnämnden, CSN. Studiebidraget ersätter barnbidraget som då upphör. Bidraget betalas ut för juni om utbildningen pågår i juni, dock ej för juli och augusti. Du kan också ansöka om ett extra tillägg. Det är ett bidrag som prövas med hänsyn till dina föräldrars ekonomiska förhållanden. Beloppets storlek varierar från 285-855 kronor per månad.

Läs mer på Centrala studiestödsnämndens webbplatslänk till annan webbplats

Kontakta oss

Kontaktcenter för förskola och skola

Kontaktcenter hjälper dig med frågor om förskola, grundskola, grundsärskola, gymnasieskola, gymnasiesärskola och ger övrig hjälp inom området.

Öppettider: 7.30-17.00.

Telefonnummer: 021-39 00 00, knappval 2

Det här händer i Västerås

Just nu finns det inga evenemang att visa här. Klicka på fler händelser för att se hela kalendern.

Nytt i Västerås

  • Dags att söka stipendium

    Är du gymnasieelev? Då är det dags att söka stipendium. Stipendierna kan sökas av elever vid Västerås gymnasieskolor, både kommunala och fristående.

  • Är du tonårsförälder?

    Kanske upplever du som förälder ibland att du har tappat greppet om din tonåring. Visste du att det finns en del redskap du kan använda för att utveckla relationen i positiv riktning? Nu startar en ny...

Hjälpte informationen på denna sida dig?