Visa sökformulär

Studiemedel

Du som studerar på heltid på gymnasieskola, folkhögskola eller på kommunal eller statlig vuxenutbildning på gymnasienivå kan få studiebidrag till och med vårterminen det år du fyller 20 år.

Elever, betalkort

Studiebidrag

Studiebidraget är för närvarande 1 050 kronor i månaden. Om du är svensk medborgare och studerar behöver du inte ansöka utan får bidraget från första kvartalet efter det att du fyllt 16 år. Om du är utländsk medborgare skickar du din ansökan till Centrala studiestödsnämnden, CSN. Studiebidraget ersätter barnbidraget som då upphör. Bidraget betalas ut för juni om utbildningen pågår i juni, dock ej för juli och augusti. Du kan också ansöka om ett extra tillägg. Det är ett bidrag som prövas med hänsyn till dina föräldrars ekonomiska förhållanden. Beloppets storlek varierar från 285-855 kronor per månad.

Läs mer på Centrala studiestödsnämndens webbplatslänk till annan webbplats

Kontakta oss

Kontaktcenter för förskola och skola

Kontaktcenter hjälper dig med frågor om förskola, grundskola, grundsärskola, gymnasieskola, gymnasiesärskola och ger övrig hjälp inom området.

Öppettider: 7.30-17.00.

Telefonnummer: 021-39 00 00, knappval 2

Det här händer i Västerås

Just nu finns det inga evenemang att visa här. Klicka på fler händelser för att se hela kalendern.

Nytt i Västerås

  • Resultat från gymnasieenkät 2018

    Resultatet i årets gymnasieenkäter visar att de allra flesta elever känner sig trygga i skolan, att de får hjälp i skolarbetet om de behöver det och att lärarna väntar sig att man som elev ska göra si...

Hjälpte informationen på denna sida dig?