Konst, Kulturskolan

Skapa med olika material och metoder. Vi tecknar och målar pastell, akryl, olja och akvarell. Vi skulpterar och drejar keramik.

Bild och form

Från 7 år

Lär dig uttrycka dig genom bild, form och konst.

I Kulturskolans Bild- och formgrupper provar vi oss fram på ett lekfullt och enkelt sätt i olika material och tekniker.  Vi jobbar med bland annat pastell, akryl, akvarell och digitalt berättande. Du kan boka och gå kursen från höstterminen det år du fyller 7 år.

Filmen visar ett grupparbete i stop motion animation med pappersfigurer. Barnen som är 11-13 år vill med filmen visa hur bra de mår av att gå på Västerås Kulturskola.

Boka din plats på Bild och form

Teckna och måla

Från 12 år

För dig som har stort intresse, goda förutsättningar och förkunskaper, utvecklar vi olika tekniker och jobbar med bland annat pastell, akryl, olja och akvarell. Du kan boka och gå kursen från höstterminen det år du fyller 12 år.

Boka din plats på Teckna måla

Keramik

Från 12 år

Skapa från lera! Vi tummar, ringlar, kavlar, skulpterar, drejar och bränner. I keramik har vi en grupplektion i veckan. Du kan boka och gå kursen från höstterminen det år du fyller 12 år.

Boka din plats på Keramik

Konstlinjen

Från 15 år

Konstlinjen är till för dig som vill utveckla din kreativitet inom bild och form, som har stort intresse och vill förbereda dig för att eventuellt söka vidare till konstnärliga utbildningar.
Bas i utbildningen är regelbundna lektioner med fokus på teckning och måleri som kompletteras med olika projekt i Konstskolan eller Konstmuseets regi. Vi arbetar bland annat med stilleben, kroki och skulptur.

Antagning sker efter inlämning av arbetsprov. Läs mer under avancerade program.

Information om Konstlinjen