Logotyp
Visa sökformulär

Dans

Älskar du att dansa och vill lära dig från grunden? Eller har du dansat länge och vill ha mer dans i ditt liv? Västerås Kulturskola erbjuder danslektioner i olika stilar och nivåer. Du kan lära dig att dansa balett, grunden till många olika dansstilar, eller upptäcka den moderna dansens spännande och uttrycksfulla värld. Eller showa loss med streetdance, streetjazz och jazzdans.

Danskurser

Barndans

Från 4 år
På lektionerna undervisar vi utifrån barnens rörelse- och dansglädje. Vi  jobbar med såväl kropps- som rumsuppfattning.
Med hjälp av dansen övar vi koordination, balans, koncentration, musikalitet och rytm.
Vi övar också förmågan att jobba i grupp och att samarbeta.
Barnens egen kreativitet tas till vara och lektionerna byggs upp utifrån barnens mognad och utveckling.

Anmälan till barndans

Barnbalett

Från 6 år
Här jobbar vi vidare på Barndansen (Barndans fr 4 år)
men jobbar mer med grundläggande dans- och baletteknik.
Under lektionerna övar vi på kropps- och rumsuppfattning. Även koncentration, koordination, musikalitet och fantasi övas upp.
Teknikövningar byggs upp utifrån barnens rörelse- och dansglädje.

Anmälan till barnbalett

Dansmix

Från 6 år
Här provar vi många olika stilar som t.ex jazz, balett, street och modernt. Vi jobbar med grundläggande dansteknik och kropps- och rumsuppfattning. Även koncentration, koordination, musikalitet och fantasi övas upp. Teknikövningar byggs upp utifrån barnens rörelse- och dansglädje.

Anmälan till dansmix

Streetdance

Från 7 år
Streetdance uppkom på gatorna i New York under 1970-talet och är en form av hiphop och dansas till hiphop, funk och R´n´B musik. Lektionen startar med att vi värmer upp. Sedan övas steg som vid slutet av lektionen sätts ihop till en danskoreografi. I streetdance har du tyngdpunkten långt ner och det är mycket ”gung” i kroppen när du dansar. Vi övar upp vår koordination, kondition och styrka. Här jobbar vi mycket med att hitta den rätta stilen.

Anmälan till streetdance

Balett

Från 8 år
Under lektionerna övar vi på balettekniken först vid stång och sedan på golv där vi jobbar vidare med balettens grunder.
Du lär dig varför du gör på olika sätt och hur du ska jobba med din kropp för att förebygga skador och utvecklas på bästa sätt.
Inom balett jobbar vi med förlängning, flexibilitet, hållning, styrka, lätthet och grace.

Anmälan till balett

Jazzdans

Från 8 år
Lektionerna börjar med en uppvärmning, övning av olika steg och i slutet görs en jazzkombination där vi dansar till all slags jazzmusik. Inom jazzdans jobbar vi med dynamik, smidighet, koordination, styrka och kondition. Jazzdans kan du se i revyer, musikaler och musikvideos.

Anmälan till jazzdans

Modern dans

Från 10 år
I modern dans jobbar du med friare rörelser, med mer tyngd och golvrörelser. Gruppen jobbar även med flöde, avspänning och kroppsmedvetenhet. Vi arbetar ibland med improvisation. Här har du möjlighet att uttrycka dina känslor och arbeta fritt med kroppsuttryck. Vi dansar till all slags musik under lektionerna.
Förkunskaper i balett eller jazzdans krävs.

Anmälan till modern dans

Streetjazz

Fortsättningskurs från 12 år
Vill du dansa som de gör i musikvideos eller bakom en artist? Lektionerna börjar med en uppvärmning som bygger upp kroppen och övar styrka och smidighet. Olika övningar på diagonalen görs, du får lära dig piruetter och hopp. Även olika stilbaserade övningar för att hitta den rätta känslan. I streetjazz jobbar vi mycket med att öka självkänslan, våga vara ett med musiken och att hitta sig själv i dansen. Fokus på koreografi läggs i slutet av lektionen. Allt till den senaste mer kommersiella musiken såsom tex. Britney Spears, Beyonce eller Rihanna.

Anmälan till streetjazz

Avancerad jazzdans

Från 15 år
Avc Jazz är till för dig som har dansat i många år och vill ha en utmaning såväl tekniskt som mentalt och uttrycksmässigt. Lektionen startar alltid med en uppvärmning. Vi jobbar igenom kroppen för att sedan kunna genomföra olika övningar på diagonalen. Vi avslutar med koreografier från en rad olika stilar inom jazzdans tex Show, Musikal eller Street. Den avancerade jazzgruppen uppträder när tillfälle ges.

Anmälan till avancerad jazzdans

Avancerad modern dans

Från 15 år
Avancerad modern/contemporary dans är till för dig som har dansat i många år och vill ha en utmaning såväl tekniskt som mentalt och uttrycksmässigt. Lektionen startar alltid med en uppvärmning som jobbar igenom kroppen för att sedan kunna genomföra olika övningar på diagonalen och avsluta med koreografier från en rad olika stilar inom modern dans. Den avancerade moderna gruppen uppträder när tillfälle ges.

Anmälan till avancerad modern dans

Vuxendans

Från 18 år
Upplägg för lektionerna gör gruppen tillsammans med läraren. Här arbetar vi med kroppskontroll, känsla, hållning och den fantastiska upplevelsen av att få dansa. Vi kommer arbeta med olika kombinationer, styrka och teknik.

Anmälan till vuxendans

Växkraft, dans

Från 6 år
För barn och unga med olika funktionsnedsättningar
På danslektionerna använder vi dansen för att öva bland annat kroppskontroll, musikalitet, koordination, balans och att jobba i grupp. Ett av målen är också att få eleven att uppleva glädje genom dansen. Med de yngre eleverna provar vi på olika sorters dans och med de äldre eleverna inriktar vi oss på en specifik dansstil. Lektioner sker i grupp.

Anmälan till växkraft, dans

Balettelevskolan

Från 7 år
För dig som vill satsa extra mycket på dansen, finns Balettelevskolan från sju år. Det är en studieförberedande dansskola med övningar som anpassas för varje ålder och utvecklingsnivå. Antagning sker genom audition.

Anmälan till balettelevskolan

Hjälpte informationen på denna sida dig?