Visa sökformulär

Nycirkus

Under läsåret 2017/2018 har vi glädjen att kunna erbjuda kostnadsfri cirkusträning. Detta är ett tidsbegränsat samarbetsprojekt mellan Västerås Kulturskola och Gycklargruppen TRIX med stöd av Kulturrådet.

TRiX 4 Kidz nybörjare

Måndag 17.00-18.00 för barn 7-13 år

OBS! Fullbokad! Om du ansöker till den här gruppen ställs du på kö. Vi hör av oss om det blir en plats ledig.
Alla nyfikna och cirkussugna är hjärtligt välkomna!
Lär dig luftakrobatik, jonglering, lindans och mycket, mycket mer.
Vi kommer under året att prova på en mängd olika cirkudiscipliner. Målet är alla ska få testa så mycket som möjligt och genom lek och experimenterande upptäcka glädjen i cirkus.
Varje tillfälle startar med en gemensam lek. Därefter har vi genomgång av en ny disciplin som vi sedan utforskar under lektionen innan vi avslutar tillsammans med ytterligare lek eller övning.
Varje termin avslutas med en uppvisning på TRiX-teatern.
Vi rekommenderar att barn under 9 år har förälder med sig.

TRiX 4 Kidz: Fortsättning/nybörjare

Tisdag 17.00-18.00 för barn 10-13 år

För dig som har lite cirkuserfarenhet sedan tidigare!
Vi kommer att fortsätta träna teknik och upptäcka discipliner tillsammans.
Varje tillfälle startas med gemensam lek eller övning. Under terminen blandar vi mellan gemensamma genomgångar och träningar i en disciplin och fri träning där eleven själv väljer vilken eller vilka discipliner hen vill fördjupa sig i.
Varje termin avslutas med en uppvisning på Trixteatern.

Trixpiloterna: Ledd träning

Tisdag 18-20 för barn och ungdom 13-20 år

Är du över 13 år och sugen på cirkus? Då är detta nånting för dig!
Våra erfarna cirkuspedagoger kommer att turas om att leda denna grupp för att ni ska få ta del av allas olika specialkunskaper. Jonglering, balans, luft- eller parakrobatik, eld och eldsäkerhet är bara lite av det vi kommer att träna på under året.
Varje träning startas med gemensam uppvärmning och avslutas med fysträning.
Varje termin avslutas med en uppvisning på Trixteatern tillsammans med Trixpiloterna Öppen träning.

TRiX 4 Kidz Avancerad

Torsdag 17.30-19.00 för barn 7-13 år

För dig som har mycket cirkuserfarenhet sedan tidigare och kanske har en eller flera favoritdiscipliner som du vill fördjupa dig mer i!
Varje tillfälle kommer att inledas med gemensam lek och uppvärmning och avslutas med fysisk träning. I övrigt kommer terminen att läggas upp tillsammans med gruppen och dess önskemål, men det kommer  att finnas mycket tid till egen träning.
Varje termin avslutas med en uppvisning på Trixteatern.
Vi rekommenderar att barn under 9 år har förälder med sig.

Trixpiloterna Öppen träning

Torsdag 19.00-21.00 för barn och ungdom 13-20 år

Här har du möjlighet att träna på vad du vill! Det finns alltid minst en cirkuspedagog på plats och alla hjälper varandra och delar med sig av sin kunskap.
Fördjupa dina jongleringskunskaper, träna specialtrick i våra luftakrobatikredskap eller hitta en parakrokamrat att utforska tillsammans med. Eller prova olika saker varje gång för att hitta vad just du är intresserad av. Allt är möjligt! Vår lokal, våra redskap och vår kunskap är tillgängliga och finns till ert förfogande. Varje träning startas med gemensam uppvärmning och avslutas med fysträning. Varje termin avslutas med en uppvisning på Trixteatern tillsammans med Trixpiloterna Ledd träning.

Hjälpte informationen på denna sida dig?