Visa sökformulär

Lärvux

Så här gör du

Så här gör du

Fyll i ansökningsblanketten, du kan söka en eller flera kurser. Skicka ansökan till Västerås stad, Vux Lärresurs, Lärvux, 721 87 Västerås. Lärarna kontaktar dig för ett personligt samtal när vi har fått din ansökan. 

Ladda ner ansökningsblankett till Vux LärresursPDF

Om du har frågor kan du ringa eller besöka oss.

Hitta hit

Ingenjör Bååths gata 17

Om lärvux

Lärvux är för dig som

 • har behov av nya kunskaper för att bättre klara av arbete, boende och fritid. 
 • vill utveckla dina kunskaper.

På Lärvux får du lära dig samma saker som man lär sig i grundsärskolan och gymnasiesärskolan.

Utbildningen kostar ingenting.

Du som har försörjningsstöd via Socialtjänsten eller ersättning från Försäkringskassan behöver kontakta din handläggare innan du börjar studera. Ni ska tillsammans planera din ekonomi för studietiden.

Läs mer om särskild utbildning för vuxna på Skolverkets webbplatslänk till annan webbplats

För vem

För vem?

Du kan söka till Lärvux om du har inlärnings­svårigheter som beror på en utvecklingsstörning eller en förvärvad hjärnskada. Du kan gå på Lärvux från och med hösten det år som du fyller 20 år. 

Så här jobbar vi

Så här jobbar vi

Vi undervisar i mindre grupper på individuell nivå. Vi använder digitala verktyg som till exempel dator och surfplatta. Efter avslutad kurs får du intyg eller betyg.

Om du har frågor om verksamheten eller hur du ansöker om plats kontaktar du Vux Lärresurs, tidigare Frimanska. Om du har andra frågor, till exempel om skolskjuts kontaktar du Kontaktcenter.

Frågor och synpunkter

I Västerås stad ansvarar utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden för särskild utbildning för vuxna. Kontakta nämnden om du har frågor som rör politiska beslut i skolan.

Om du tycker att skolan har gjort fel eller om du vill lämna synpunkter, till exempel att du inte får hjälp och stöd att klara skolarbetet eller att du blir retad utan att personalen gör någonting åt det, pratar du först med skolan. Du vänder dig till:

Kontakta oss

Vux Lärresurs (tidigare Frimanska)

Öppettider: måndag-torsdag klockan 8.00-16.30.

Telefontider: måndag-torsdag klockan 8.00-16.30, lunchstängt 12.00-13.00.

Besöksadress: Ingenjör Bååths gata 17

Telefon: 021-39 97 02

Det här händer i Västerås

 • Prisceremoni för Pedagogiska priset 2018

  Pedagogiska priset 2018 delas ut till pedagoger i Västerås. De får priset för ett utmärkande pedagogiskt arbete. De tre prisen på 25 000 kronor delas ut av de pedagogiska nämndernas ordföranden.

 • Sista dagen att ansöka om kulturstipendium

  Fler än 800 personer har fått Västerås kulturstipendium. Kulturstipendiet kan sökas inom följande områden: Scenkonst (musik, teater, dans), Bild (konst, film, foto), Kulturarv/vetenskap, Litteratur ...

Nytt i Västerås

 • Nominerade till Pedagogiska priset 2018

  Det har kommit in rekordmånga nomineringar till Pedagogiska priset och här presenterar vi de nominerade. Tack till alla er som har nominerat en pedagog, ett arbetslag eller en verksamhet. Fredag den 1...

 • Resultat från grundskoleenkät 2018

  I årets grundskoleenkäter visar resultatet på frågorna om bemötande i årskurs 9 att resultatet är 2,9 av 4 sammantaget för de kommunala och fristående skolorna. I årskurs 5 är resultatet 3,3 av 4 samm...

 • Resultat från gymnasieenkät 2018

  Resultatet i årets gymnasieenkäter visar att de allra flesta elever känner sig trygga i skolan, att de får hjälp i skolarbetet om de behöver det och att lärarna väntar sig att man som elev ska göra si...

Debug

Hjälpte informationen på denna sida dig?