Visa sökformulär

Vuxenutbildning

Information på grund av covid-19.

Måndagen den 10 augusti öppnar Vuxenutbildningen sin verksamhet igen. Servicen vi erbjuder kommer vara mer begränsad än tidigare, vilket kan leda till längre väntetider. Viktig information till dig som kund är att du endast besöker oss om du ej har sjukdomssymptom samt att du följer informationen som finns uppsatt i anslutning till vår entré. Är du sjuk eller har förkylningssymptom ber vi dig att kontakta oss via mejl eller telefon.

För att begränsa antalet besökare och minska kötiden ber vi dig om följande:

  • Du som ska uppdatera din SFI-anmälan är välkommen att ringa vår SFI-telefon istället för att besöka oss. Du når oss på 021-39 17 49 under måndagar klockan 13.00-15.00, tisdagar klockan 10.00-12.00 samt onsdagar klockan 13.00-15.00.
  • Du som har möjlighet att ha ditt vägledningssamtal på distans via telefon eller E-vägledning, kan boka det i bokningsystemet onlinebooqlänk till annan webbplats.länk till annan webbplats
  • Om du har frågor eller vill ha mer information om anpassningar i undervisningen för att minska smittspridning kontaktar du din skola.
  • Det går alltid bra att skicka frågor till vår mejl: vuc@vasteras.se.
  • Våra telefontider är måndag och onsdagar klockan 13.00-15.00, tisdag och torsdag klockan 10.00-12.00 samt fredag klockan 13.00-15.00.

Information om coronaviruset och vanliga frågor och svar

Utbildning för vuxna

Du kan läsa: 

  • enstaka ämnen på grundläggande och gymnasial nivå. 
  • yrkesutbildningar på gymnasial nivå.

Du som saknar betyg från gymnasiet kan läsa till en gymnasieexamen. Du kan också komplettera med ämnen för att söka till högskola eller yrkeshögskola.

Sök till grundläggande eller gymnasial vuxenutbildning

Vuxenutbildningscentrum ansvarar för den centrala antagningen till vuxenstudier samt till undervisning i svenska för invandrare i Västerås.

Vuxenutbildningscentrum finns även till för dig som behöver särskilt stöd i din utbildning. Du kan få hjälp med pedagogisk kartläggning, nivåtest och i vissa fall individuellt anpassad studieplanering. Den hjälpen fanns tidigare hos Vux lärresurs.

Du som har en utvecklingsstörning eller förvärvad hjärnskada kan studera på Komvux som särskild utbildning, tidigare Lärvux.

Information om Komvux som särskild utbildning

Så här jobbar vi

Vuxenutbildningscentrum

Du kan få hjälp med enklare frågor, blanketter och intyg i vår reception. Du kan också hämta information om utbildningar. I mån av tid och tillgång på personal finns möjlighet till kortare samtal under våra öppettider.

Vill du ha ett längre samtal med studievägledare bokar du en tid. I samtalet får du vägledning och hjälp att planera dina studier.

Boka tid för vägledning

Frågor och synpunkter

Om du har frågor om en specifik skola eller dess verksamhet kontaktar du skolan. Om du har andra frågor, till exempel hur du väljer skola, kontaktar du Vuxenutbildningscentrum. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden ansvarar för vuxenutbildning i Västerås. Kontakta dem om frågor som rör politiska beslut i skolan.

Om du tycker att skolan har gjort fel eller om du vill lämna synpunkter pratar du först med skolan. Det kan till exempel vara att du inte får hjälp och stöd att klara skolarbetet. Du vänder dig till:

Kontakta oss

Vuxenutbildningscentrum

Besöksadress: Ingenjör Bååths gata 17. Vuxenutbildningscentrum har inga parkeringsplatser vid entrén.

Svenska för invandrare, sfi

Från och med måndagen den 10 augusti så vill vi att du som ska uppdatera din SFI-anmälan ringer på vår SFI telefon eller mejlar din anmälan medan du som ska anmäla dig till SFI för första gången är välkommen på våra drop in tider.

  • SFI-drop in måndag, onsdag 13-15 och tisdag 10-12
  • Telefon: ring telefonnummer 021-39 17 49. Telefonen är öppen måndag klockan 13-15, tisdag klockan 10-12 och onsdag klockan 13-15.
  • Mejl: vår mejladress är vuc@vasteras.se. Dit skickar du ditt personnummer, ditt skolval och vilket startdatum du vill anmäla dig till.

Besöksadress: Ingenjör Bååths gata 17.

Hitta hit

Ingenjör Bååths gata 17

Det här händer i Västerås

Just nu finns det inga evenemang att visa här. Klicka på fler händelser för att se hela kalendern.

Nytt i Västerås

Debug

Hjälpte informationen på denna sida dig?