Visa sökformulär

Sök utbildning

Kursstarterna är preliminära och startar under förutsättning att det finns tillräckligt många som söker kursen.

Så här gör du

Så här gör du en ansökan

Om det är första gången du söker en vuxenutbildning i Västerås behöver du skapa ett studerandekonto.

Om du har ett studerandekonto loggar du in och gör din ansökan.

Glöm inte att bifoga dina betyg elektroniskt.

När din ansökan kommit in kontrollerar vi att du är behörig för de kurser du sökt.

Vi gör sedan ett urval av de ansökningar som kommit in.

Information och handlingar som lämnas in efter sista ansökningsdag tas inte med i beslutet.

Du kan följa din ansökan på din sida på studerandekontot.

Du som blir antagen till en utbildning får ett antagningsbesked från skolan och blir kallad till information före kursstart.

Du som får avslag på din ansökan får ett brev från oss. Har du sökt flera kurser behöver det inte innebära att avslaget gäller samtliga kurser.

Du behöver ha en e-postadress för att skapa ett studerandekonto. Du väljer själv ditt lösenord till kontot.

Du ansvarar för att uppgifterna i ansökan och inlämnade handlingar är korrekta. Tänk på att ansökan ska vara komplett sista ansökningsdagen.

Om ansökan

Bor du i en annan kommun?

Om du är folkbokförd i annan kommun än Västerås ska du skicka din ansökan till din hemkommun. Hemkommunen måste godkänna kurserna du sökt. Utan ett godkännande från din hemkommun kan din ansökan inte behandlas.

Tänk på att din kommun behöver tid för att behandla ansökan innan den skickas till oss. Ansökan måste vara hos oss senast sista ansökningsdag.

Stöd och hjälpmedel

Du som har läs- och skrivsvårigheter eller matematiksvårigheter kan få hjälp att komma vidare med dina studier. Du kan göra en kartläggning hos Öppen dörr på Frimanska vuxenutbildning (från 1 juli 2018 Vux Lärresurs). Om kartläggningen visar att du har svårigheter får du ett intyg som ger dig rätt till kompensatoriska hjälpmedel.

Boka tid för kartläggningssamtallänk till annan webbplats

Du kan få möjlighet att låna hörselhjälpmedel. Det gäller dig som studerar inom kommunal vuxenutbildning i Västerås och är folkbokförd i Västerås kommun. Du lånar hörselhjälpmedel hos hörselvårdsavdelningen på Region Västmanland.

Ansökan om hörselhjälpmedellänk till annan webbplats

Har du fått avslag på din ansökan?

Det finns regler för vem som har rätt till en kursplats om det finns fler sökande än antal platser på en kurs.

Du som har kort utbildning har störst rätt till kursplats om du behöver kursen för fortsatta studier eller yrkesverksamhet.

Du som har en examen från ett yrkesprogram i gymnasieskolan men som inte har uppnått grundläggande behörighet till högskolestudier har rätt att delta i kommunal vuxenutbildning på gymnasial nivå i syfte att uppnå högskolebehörighet.

Det här händer i Västerås

Just nu finns det inga evenemang att visa här. Klicka på fler händelser för att se hela kalendern.

Nytt i Västerås

  • Rekryteringsmässan - en chans till förändring

    Den 13 februari är det återigen dags för Rekryteringsmässan. För 16:e gången ordnas mässan som ger dig möjlighet att knyta kontakter, samla kunskap om den bransch du är intresserad av och kanske även hitta ett nytt jobb eller nya studievägar.

  • Vinnarna av Pedagogiska priset 2017

    Idag har Pedagogiska priset 2017 delats ut till framstående pedagoger i Västerås. Priserna delades ut av ordförandena i de pedagogiska nämnderna. Priset är på 25 000 kronor och ska gå till fortbildning, studieresa eller liknande.

  • Arbetet med Sjökrogen fortsätter

    Sedan fastigheten med Sjökrogen vid Västerås gästhamn brann har Västerås stad arbetat med att tomten ska åtgärdas, röjas eller återställas. Tyvärr har det kommit att ta en del tid för frågan att komma fram till slutet av processen.

Debug

Hjälpte informationen på denna sida dig?