Visa sökformulär

Valborg

Valborgsmässoafton är en årlig högtid som firas sista april.

För vem

Valborg i Västerås

Regeringen har beslutat att sammankomster med över 50 deltagare är förbjudna sedan 29 mars. Det gäller tills vidare i hela Sverige för att minska spridningen av coronaviruset. Det innebär stopp för de flesta valborgsmässoeldar. Valborgsmässofirandena på Anundshög, Bjurhovda och Bäckby är inställda. På sidan om coronaviruset hittar du den senaste informationen om de åtgärder vi har gjort i våra verksamheter samt länkar till mer information och svar på vanliga frågor.

Information om coronaviruset

Tänk på säkerheten

Valborgsmässoeld

Eldning utomhus

Du behöver söka tillstånd för att anordna ett valborgsfirande mer information hittar du hos Polisen. Eldning utomhus sker alltid på eget ansvar. Det är framförallt i torr väderlek i kombination med stark vind som elden kan vara svår att hantera. Då måste du vara extra försiktig eller inte elda alls.

Sök tillstånd för offentlig tillställning, Polisenlänk till annan webbplats

Information om brandskydd och eldning utomhus

Ungdomar sitter och pratar på en buss

Tonåringar och alkohol

Valborg är en helg då många ungdomar dricker. Du som förälder kan påverka din tonårings alkoholkonsumtion i stor utsträckning. Det har visat sig att föräldrars attityd och förhållningssätt är en viktig faktor när det gäller ungas alkoholvanor.

Information om tonåringar och alkohol

Debug

Hjälpte informationen på denna sida dig?