Logotyp
Visa sökformulär

Energi och uppvärmning

Frågor om energi, klimat och uppvärmning påverkar oss alla på något sätt. Hos oss kan du kan få opartisk personlig rådgivning i energi- och klimatfrågor utan kostnad. Du kan läsa mer om olika sätt att värma upp din bostad med solenergi eller vindkraft, på länkarna till vänster. Du får även tips om hur du sparar energi eller kontrollerar din energiåtgång.

Så här gör du

Så här gör du

Vi ger dig rådgivning i energi- och klimatfrågor

När du vill träffa en av våra energi- och klimatrådgivare, kan du ringa eller skicka e-post. Du kan både ställa frågor direkt, men också boka en tid för att träffas.

Du kan ringa till Zandra Camber på telefon 021-39 25 71 eller Per Eriksson på telefon 021-39 25 75. Det går också bra att skicka e-post, det gör du till energiradgivning[a]vasteras.se

Vad innebär det?

Vi ger dig rådgivning i energi- och klimatfrågor

Det finns mycket du kan göra för att använda mindre energi, både hemma, på jobbet, i skolan och när du reser. Många åtgärder är både enkla och billiga. Mindre energianvändning betyder lägre kostnader och mindre miljöpåverkan. I kommunen finns det energi- och klimatrådgivare som ger dig som privatperson, organisation eller företagare opartisk rådgivning. Vår rådgivning är utan kostnad. Kontakta oss via telefon eller e-post. Vissa frågor kan vi besvara direkt på telefon. I andra fall bokar vi in en tid då vi träffas.

Information om lågenergihus

Tidigare ställde Västerås stad krav på de som köpte tomtmark av staden. Kravet var att de skulle bygga ett energieffektivt hus, ett så kallat lågenergihus. I ett särskilt avtal mellan säljare och köpare skrevs kravet om lågenergihus in. Sedan slutet av 2014 skrivs inte några sådana avtal längre, eftersom det inte längre är tillåtet. I området Herrgårdsängen i Gäddeholm finns dock en särskild energi­bonus. Den finns för att uppmuntra alla nybyggare att bygga energieffektivt. Bonusen betalas ut till de som bygger ett lågenergi- eller passivhus enligt stadens definition och krav. Läs mer om lågenergihus på Bostad Västerås webbplats.

Länk till Bostad Västerås webbplats om lågenergihus.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kvällsbild tagen snett uppifrån mot Östra hamnen och Lillåudden
Så här jobbar vi

Så här jobbar vi

Rådgivning i energi- och klimatfrågor

Vår rådgivning är opartisk och fri från kommersiella intressen. Den är alltid kostnadsfri. Vi får inte göra besiktningar eller upprätta energideklarationer. Vår verksamhet finansieras genom bidrag från Energimyndigheten.

Kontakta oss

Energi- och klimatrådgivning

Opartisk och kostnadsfri rådgivning i energi- och klimatfrågor.

Telefon: Zandra Camber 021-39 25 71 och Per Eriksson 021-39 25 75. Det går också bra att skicka e-post, det gör du till energiradgivning[a]vasteras.se.

Hitta hit

Hitta hit

Det här händer i Västerås

Just nu finns det inga evenemang att visa här. Klicka på fler händelser för att se hela kalendern.

Nytt i Västerås

  • Inspirationsdag och workshop om framtidens moderna äldreboenden

    Västerås stad bjuder in andra kommuner och fastighetsägare till två heldagar om framtidens äldreboenden 18-19 april. Vi har ett preliminärt program men vill gärna veta vad just du som jobbar med modernisering av äldreboenden tycker att vi ska diskutera. 

  • Ombyggnad av Röda torget skjuts upp

    Tekniska nämnden avvaktar med att bygga om Röda torget till cirkulationsplats. Många intressenter berörs och många synpunkter har kommit in under remisstiden. Därför vill tekniska nämnden undersöka om det nuvarande förslaget är den bästa lösningen. Vi vill även vänta på delutredningen om kollektivtr...

  • Första halvan av 50-talskajens renovering är klar

    Den första delen av 50-talskajens renovering i Västerås hamn är klar enligt uppsatt plan. Vecka 50 pausades arbetet med att förstärka och renovera 50-talskajen i Västerås hamn. Arbetet planeras att återupptas igen i mars 2018.

Debug

Hjälpte informationen på denna sida dig?