Visa sökformulär

Hållbar mobilitet

Vill du resa mer hållbart och minska dina koldioxidutsläpp? Här kan du ta del av våra tips och aktiviteter inom hållbar mobilitet. Du kan också prenumerera på uppdateringar från sidan.

Aktuellt

Välkommen till vår nya sida om hållbar mobilitet!

Vad roligt att just du hittat hit! På den här sidan vill vi visa hur de små valen i vardagen, ger stor effekt på sikt. Både vad gäller din hälsa och vår miljö. Tipsa gärna vänner och bekanta om våra kampanjer och aktiviteter. Ju fler som deltar, desto bättre.

Föranmäl din klass till Hälsosamma skolresor som startar i höst

Hälsosamma skolresor är en kampanj för grundskoleelever i Västerås att ta sig till skolan på ett hälsosamt sätt. I höst vill vi utmana barnen och deras föräldrar att välja bort bilen och ta sig till skolan till fots, på kickbike, med cykel, buss eller annat valfritt sätt. Anmäl din klass till kampanjen och tävla om fina priser.

Hälsosamma skolresor

Kampanjen "Gå och cykla till jobbet" byter namn och flyttas till 2021

Vi har under många år arrangerat kampanjen "Gå och cykla till jobbet" som uppmuntrar till hälsosamma resor till och från jobbet. Eftersom vardagen för många är vänd upp och ner i och med covid-19, har vi valt att pausa kampanjen. Vi hoppas att den kan genomföras under våren 2021 istället. Några nyheter är att även du som reser med kollektivtrafik eller jobbar hemifrån får delta i kampanjen. Vi passar samtidigt på att ändra namnet till "ReCO2 till jobbet" eftersom resan kan göras på många olika sätt.

ReCO2 till jobbet

Så här gör du

Mobilist? Javisst!

Ingen kan göra allt - men alla kan göra något, som det så klokt heter. Genom att göra medvetna val när du reser, bidrar du till en bättre miljö och hälsa.

Så här gör en mobilist

  • Reser bara när det är nödvändigt
  • Väljer klimatsmarta lösningar
  • Använder allt från sin cykelnyckel, sitt kollektivtrafikkort, sitt körkort och bilpoolskort till det kanske viktigaste av allt: sin dator eller mobiltelefon med appar och uppkoppling
  • Mobilisten har förmodligen ett körkort, men äger nödvändigtvis inte en bil

Fördelarna med att vara mobilist

  • Du spar pengar och kanske även tid om du räknar in alla bestyr med att äga en bil
  • Du frigör plats på våra gator och vägar för färdtjänst, räddningstjänst, kollektivtrafik och leveranser
  • Du minskar dina klimatutsläpp
  • Du rör på dig mer och stärker din hälsa
  • Du är en förebild och en klimathjälte!

Prenumerera på uppdateringar

Vill du veta när vi drar igång nya kampanjer och aktiviteter? Registrera din mejladress nedan så får du ett mejl varje gång vi uppdaterar den här sidan.

Så här behandlar vi dina personuppgifter

Hantera prenumeration

Kontakta oss

Marie Pellas

Planerare inom hållbar mobilitet

Telefonnummer 021-39 25 33

Hjälpte informationen på denna sida dig?