Visa sökformulär

Hållbar mobilitet

Vill du resa mer hållbart och minska dina koldioxidutsläpp? Här kan du ta del av våra tips och aktiviteter inom hållbar mobilitet. Du kan också prenumerera på uppdateringar från sidan.

Aktuellt

Välkommen till vår sida om hållbar mobilitet!

Vad roligt att just du hittat hit! På den här sidan vill vi visa hur de små valen i vardagen, ger stor effekt på sikt. Både vad gäller din hälsa och vår miljö. Tipsa gärna vänner och bekanta om våra kampanjer och aktiviteter. Ju fler som deltar, desto bättre.

Anmäl din klass till Hälsosamma skolresor som startar i höst

Hälsosamma skolresor är en kampanj för grundskoleelever i Västerås att ta sig till skolan på ett hälsosamt sätt. Varje höst utmanar vi barnen och deras föräldrar att välja bort bilen och istället ta sig till skolan med mer hälsosamma färdmedel. I år råder speciella omständigheter på grund av coronaviruset och vi vill därför tydliggöra att buss visserligen är ett alternativ för en hälsosam skolresa, men i första hand vill uppmuntra till resor med andra färdmedel, exempelvis gång eller cykel. Anmäl din klass till kampanjen och tävla om fina priser.

Hälsosamma skolresor

Så här gör du

Mobilist? Javisst!

Ingen kan göra allt - men alla kan göra något, som det så klokt heter. Genom att göra medvetna val när du reser, bidrar du till en bättre miljö och hälsa.

Så här gör en mobilist

  • Reser bara när det är nödvändigt
  • Väljer klimatsmarta lösningar
  • Använder allt från sin cykelnyckel, sitt kollektivtrafikkort, sitt körkort och bilpoolskort till det kanske viktigaste av allt: sin dator eller mobiltelefon med appar och uppkoppling
  • Mobilisten har förmodligen ett körkort, men äger nödvändigtvis inte en bil

Fördelarna med att vara mobilist

  • Du spar pengar och kanske även tid om du räknar in alla bestyr med att äga en bil
  • Du frigör plats på våra gator och vägar för färdtjänst, räddningstjänst, kollektivtrafik och leveranser
  • Du minskar dina klimatutsläpp
  • Du rör på dig mer och stärker din hälsa
  • Du är en förebild och en klimathjälte!

Prenumerera på uppdateringar

Vill du veta när vi drar igång nya kampanjer och aktiviteter? Registrera din mejladress nedan så får du ett mejl varje gång vi uppdaterar den här sidan.

Så här behandlar vi dina personuppgifter

Hantera prenumeration

Kontakta oss

Marie Pellas

Planerare inom hållbar mobilitet

Telefonnummer 021-39 25 33

Hjälpte informationen på denna sida dig?