Visa sökformulär

Vi firar förskolans dag!

Förskolans dag firas den tredje torsdagen i maj varje år av barn och vuxna för att synliggöra förskolan och verksamheten. Dagen firas på förskolor i hela Sverige.

Datum: 16 maj 2019
Tid: För mer information kontakta din förskola
Plats: För mer information kontakta din förskola
Pris: Kostnadsfritt

Så här firar vi i Västerås

Apalby förskola

Apalby förskola firar förskolans dag med olika stationer utomhus. Det blir bollkastning, målning och blåsa såpbubblor. Alla får komma utklädda om de vill, även vuxna. Det blir också Miniröris utomhus och glass.

Bergakottens förskola

Förskolans dag firas med Bergakottenloppet. På en bana runt gården springer eller går barnen så långt och så fort de orkar och vill. Aktiviteterna avslutas med frukt, förhoppningsvis ute i solen.

Två flickor och en pojke på en stock


Bjurhovdasmyckets förskola

På Bjurhovdasmyckets förskola är alla vårdnadshavare och syskon välkomna för att ta del av ett projektarbete som barnen har arbetat med under året. Förskolechefen inleder kvällen och får sedan hjälp av fantasifröknarna Krax och Kvittra. Det blir sång, dans, korv och utställning inomhus.

Dingtuna förskola

På Dingtuna förskola kommer barnen att delta i ett Bamselopp, och får olika utmaningar att lösa tillsammans med sina vårdnadshavare.

Dingtuna Torgs förskola

Dingtuna Torgs förskola kommer ha invigning av sin nya utekiosk.

Ekhamra förskola

Ekhamra förskola firar förskolans dag med flera olika uteaktiviteter. Det kommer bli sångstund, lekstationer, ansiksmålning, utemålning med mera. Förmiddagen avslutas med glass och bär till barnen.

Fyrtornets förskola

På Fyrtornets förskola får barnen besök av Siv med sångkappan för lite sång och bus. De kommer också att ha flera olika aktiviteter ute på förskolegården.

Förskolan Iqra

Förskolan Iqra firar dagen med andra förskolor genom att träffas på Vallby friluftsmuseum.

Förskolan Mariposa

Förskolan Mariposa firar förskolans dag med att utforska naturvetenskap och kultur på Vallby friluftsmuseum.

Förskolan Oasen

Förskolan Oasen firar med att ha sitt årliga Bamselopp på gården.

Förskolan Pärlan

På Förskolan Pärlan kombineras förskolans dag med en sommarfest där Pärlans arbete under våren lyfts fram. Alla föräldrar och syskon är inbjudna. Det blir stationer med olika delar av den nya läroplanen samt korvkiosk.

Förskolan Tummelisa

Förskolan Tummelisa passar på att samtidigt fira in våren med vårfest. Det blir femkamp och samarbetsövningar. Det kommer att serveras grillade hamburgare i trädgården.

Förskolan Villa Kolibri

På Förskolan Villa Kolibri firas dagen med en såpbubblestation, en kottstation där barnen kastar kottar i en hink och en fiskdamm där barnen får fiska upp frukt. Sen äter alla barnen, stora som små, lunch ute tillsammans. På menyn står det hamburgare med bröd.

Förskolan Zodiaken

Dagen firas med olika aktiviteter tillsammans med alla avdelningar. Barnen delas ini i tvärgrupper med olika rörelsestationer. De grillar korv och äter glass till efterrätt. Grinden pryder vi vackert med ballonger.

Förskolan Åkesta

Förskolan Åkesta har sitt traditionella Åkestalopp, där barnen får springa en sträcka med vätskekontroll. Barnen får en medalj när de kommer i mål. De har roliga hinderbanor på gården. Barnen målar på stafflier utomhus och sår olika grönsaker i odlingslådor. De sår också solrosor i krukor, som de får ta med sig hem när blommorna har grott. Lunchen äts utomhus.

Hammarby förskola

Förskolans dag firas med uteaktiviteter på förmiddagen, korvgrillning till lunch och drop in för vårdnadshavarna på eftermiddagen. Barn och vårdnadshavare får möjlighet att gå tipspromenad tillsammans och även titta på en utställning av barnens konstverk.

Hamregårdens förskola

Hamregården har bjudit in vårdnadshavarna att komma på besök under eftermiddagen. Barnen har tillsammans förberett med att baka, gjort vimplar och kransar. De kommer också att uppträda med sånger som de övat på under terminen. Alla föräldrar har även möjlighet att gå in på förskolan och följa barnens projektarbeten.

Kvicksunds förskola

På Kvicksund förskola är det kalas med olika aktiviteter. Det kommer bli ansiktsmålning, såpbubblor, musik, dans och aktivitetsbana.

Lillängens förskola

På Lillängens förskola har personalen bjudit in vårdnadshavarna och det kommer vara tipspromenad, ansiktsmålning och stationer med olika aktiviteter. Det kommer också finnas en fruktkiosk där barnen hjälper till att bjuda på frukt.

Nasses förskola

Nasses förskola firar förskolans dag med olika lekar ute på gården. De ska måla, blåsa såpbubblor, springa Bamseloppet, röra på sig till Miniröris och på slutet ha en gemensam fika.

Nygårds Förskola

På Nygårds Förskola arrangeras den årliga Nygårdslunken. Det innebär att barnen först har uppvärmning med musik, sedan springer de en liten slinga i lekparkern som kallas tåglekparken. Efter det serveras nyponsoppa och skorpa. Barnen får varsitt diplom som avslutning.

Tillberga Grannskapsservice förskola

Förskolans dag firas med gemensamt Miniröris, hoppborg, såpbubbelmaskin, målning på stafflier och på flagga som hissas upp i flaggstången. De kommer även att grilla hamburgare och bjuda barnen på glass.

Tritons förskola

På Tritons förskola får barnen besök av Siv med sångkappan för lite sång och bus. De kommer också att ha flera olika aktiviteter ute på förskolegården.

Trollflöjtens förskola

På Trollflöjtens förskola firas förskolans dag med tipspromenad och olika uteaktiviteter som barn och föräldrar deltar i tillsammans under eftermiddagen.

Villebrådets förskola

På Villebrådets förskola kommer Förskoleruset att gå av stapeln. Barn och vuxna på alla förskolans sex avdelningar värmer upp, springer loppet och hejar på varandra.

Önsta förskola

Önsta förskola kommer ha olika stationer på gården och Miniröris utomhus.

Saknar du information om hur ditt barns förskola kommer att fira förskolans dag?

Fråga personalen på ditt barns förskola om hur de kommer att fira dagen.

Här finns en karta med alla förskolor i Västerås med länk till förskolornas egna webbplatser

Publicerad 2019-05-14 10.09

Senast ändrad 2019-05-16 08.45