Visa sökformulär

Välkommen på föreläsning om din egen hemberedskap

Vad gör du om mobilen är död, internet har slutat fungera och ljuset inte tänds när du slår på strömbrytaren? Kan du hantera en situation när det inte finns el eller vatten under flera timmar, ja kanske flera dagar? Under föreläsningen För din säkerhet! stärks din förståelse och din förmåga att ta hand om dig själv och dina nära vid kriser i samhället.

Datum: 19 september 2019
Tid: 18-21:00
Plats: Skiljeboskolans aula
Pris: Kostnadsfritt

Samhällets beredskap för att klara av allvarliga händelser, vilka de än är, börjar hos dig som medborgare. I ett läge när stora mänskliga och ekonomiska värden hotas kommer de offentliga resurserna att behöva prioriteras åt den som inte kan ta hand om sig själv. Så frågan är: Vad kan just du göra innan, under – och även – efter krisen för att minska de negativa konsekvenserna för dig och samhället?

På föreläsningen För din säkerhet! får du grundläggande kunskaper om var du hittar information vid kriser och hur du stärker din förmåga att ta hand om dig själv och dina nära vid kriser i samhället.

Vi riktar oss till dig som är 16 år och äldre.

hemberedskap

Har du funderat hur du kan förbereda dig inför en kris? På föreläsningen För din säkerhet! får du lära dig mer!

För att anmäla att du kommer, anmäl dig på Försvarsutbildarnas webb.länk till annan webbplats

Under kvällen deltar Västerås stads frivilliga resursgrupp (FRG) för att berätta som sitt arbete. Du har möjlighet att ställa frågor och få reda på mer om hur du kan förbereda dig själv och du skulle kunna hjälpa andra under en kris.
Här kan du läsa mer om FRG.

Publicerad 2019-09-10 15.45

Senast ändrad 2019-12-18 10.16