Visa sökformulär

Skräpplockardag

22 april anordnar Västerås stad. Mimer, Mälarenergi, VafabMiljö, Västerås citysamverkan, Skräpo och Svenska kyrkan i Västerås en skräpplockardag för att uppmärksamma FN:s internationella dag för Moder Jord. Var med och gör Västerås till en renare, vackrare stad och hjälp oss skapa ett rent Västerås och en bättre miljö för framtiden.

Datum: 22 april 2021
Tid: 00-23.59
Plats: Västerås
Pris: Kostnadsfritt

Hur deltar jag?

Det är enkelt, ta en påse och gå ut och börja plocka skräp. Du väljer själv när du börjar, hur länge du håller på och var du plockar. Eventet pågår hela dagen. Utmana gärna vänner och bekanta att delta.

Ta med dig familjen på en promenad, få motion och njut av vårvädret samtidigt som du gör Västerås till en vackrare plats.

Eftersom det är utomhus kan du delta helt coronasäkert.

Fyll i på karta

Skräpplockare

Här kan du fylla i på karta var du plockat skräp.länk till annan webbplats

 

Var lämnar jag skräpet?

När du är klar kan du antingen slänga det du plockat där du vanligtvis slänger skräp, eller komma till någon av våra uppsamlingsstationer. Du hittar dem vid

  • Djäkneberget (vid danspaviljongen)
  • Lögarängen
  • Parkeringen vid Kokpunkten
  • Skiljebo Centrum (Säbygatan 3)
  • Stora Torget
  • Önsta Gryta kyrka

Stationerna har öppet 12–19 och här lämnar du skräp som är skrymmande, i stora mängder eller sådant du inte kan slänga i restavfallet, som till exempel farligt avfall.

Dela och inspirera andra

Ta en bild under dagen och lägg upp i vårt facebookevenemang eller i andra digitala kanaler under hashtagg #rentvasteras.

I många år har Skräpo - Skräpplockare i Västerås, med sin imponerande engagerade frivilligkraft plockat upp efter västeråsare, för att staden vi alla värnar ska vara renare, vackrare och trevligare att befinna sig i. Nu är det hög tid att vi tackar och ger tillbaka till Skräpo. Vi kan inte tänka oss ett bättre sätt, än att tillsammans kraftsamla till en insats som alla kan bidra i, och göra skillnad genom.

Kontakta oss

Kontaktcenter för bygglots, miljö, gator och parker

Kontaktcenter hjälper dig med frågor som rör bygg och miljö, gator och parker och ger övrig hjälp inom området.

Öppettider: Vardagar 07:30-17:00

Telefonnummer: 021-39 00 00, knappval 3

Publicerad

Senast ändrad