Visa sökformulär

Välkommen till gymnasiemässan 2021!

I år blir det en fysisk mässa, under förutsättning att Folkhälsomyndigheten inte kommer med nya restriktioner. Torsdag den 11 november 2021 anordnar Västerås stad en mässa som vänder sig till elever i årskurs 9 som ska söka till gymnasiet. Utställare är alla kommunala och fristående gymnasieskolor i Västerås och Sala.

Datum: 11 november 2021
Tid: 09:00-20:00
Plats: Västerås Arena, Entré C, Rocklunda
Pris: Kostnadsfritt

Om gymnasiemässan

Västerås stad följer rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och Smittskyddsenheten på Region Västmanland. Det betyder att gymnasiemässan anpassar arbetssätt när det kommer nya rekommendationer eller restriktioner.

Syftet med gymnasiemässan är att ge eleverna information om program och inriktningar i Västerås inför valet till gymnasiet den 10 februari 2022 samt att ge skolorna möjlighet att informera om sina utbildningar. Mötet och dialogen med eleverna som ska söka gymnasiet är en viktig del på gymnasiemässan.

Webbansökan för gymnasievalet öppnar 12 januari 2022. Sista dag för att söka till gymnasiet i Västerås är den 10 februari 2022.

Information om öppet hus på gymnasieskolor

Information om val och antagning till gymnasieskola

Tjejer och elektronik

- Den fysiska gymnasiemässan är efterfrågad så vi är glada att vi kan arragera den i år, säger Christina Ulming på Gymnasieantagningen. Tidigare gymnasiemässor har varit mycket lyckade och uppskattade både av besökande elever och utställande gymnasieskolor. Föräldrarna är välkomna att besöka gymnasiemässan. Många elever på gymnasieprogrammen är engagerade i förberedelserna för mässan och kommer att medverka under dagen och kvällen, berättar Christina vidare.

- Samtliga kommunala och fristående gymnasieskolor i Västerås och Sala medverkar, berättar Christina Ulming.

Välkomna!

För mer information kontakta Gymnasieantagningen:
Christina Ulming, telefon 021-39 20 79, e-post christina.ulming[at]vasteras.se eller
Anne Hedberg, telefon 021-39 14 28, e-post anne.hedberg[at]vasteras.se

Publicerad

Senast ändrad