Västerås Arkitekturdagar

11-13 maj kommer Västerås att fyllas av aktiviteter på temat arkitektur. För första gången arrangerar Västerås stad tre fullmatade dagar där en rad olika aktörer står för värdskapet och sätter arkitekturen i fokus! Mångfalden av aktörer skapar en bredd som gör arkitekturdagarna intressant för många – unga, gamla, arkitekturintresserade eller den som bara är lite nyfiken på livsmiljöerna runt omkring oss.

Datum: 11 maj - 13 maj 2022
Tid: Hela dagen
Plats: Västerås
Pris: Kostnadsfritt

Arkitekturdagarna är en chans för dig som bor i eller besöker Västerås, att lära dig mer om varför staden ser ut som den gör – och fundera tillsammans på hur Västerås kan formas för framtiden.

I programmet hittar du en blandning av workshops, stadsvandringar, seminarier och mingel arrangerat av Västerås stad, Konstmuseet Karlsgatan 2, Vallby Friluftsmuseum, Västmanlands läns museum, Ängsö slott/Westmannastiftelsen, Sveriges Arkitekter Västmanland, Svenska kyrkan, White Arkitekter, Sweco Arkitekter, Archus Arkitekter, Anders Holmberg Arkitekter, Kungsleden, Castellum, Bee Urban och Lanskapslaget.

På onsdagen den 11/5 invigs Västerås Arkitekturdagar av stadsbyggnadsdirektör Carl Arnö och på fredagen den 13/5 avslutas dagarna med utdelning av årets arkitekturpris på Viktor Larssons plats. Däremellan kan du som besökare bland mycket annat få en fula-hus-vandring i staden med historikern Niclas Ulfvebrand, delta i en lekfull workshop med konstnären Jenny Berntsson, uppleva när Bjurhovdas sommartorg invigs, få veta mer om Ängsö slottspark och medverka på workshop om pollinatörer i city.

Allt är kostnadsfritt och alla är välkomna!

Hela programmet med tider och detaljer finns på www.vasteras.se/arkitektur Länk till annan webbplats.

Välkommen att undersöka och skapa arkitektur, inspireras och bli stolt över ditt Västerås!

Kalenderbild

Publicerad

Senast ändrad