Vernissage för Samlingen

Kom och var med när den nya konstutställningen Samlingen öppnas.

Datum: 23 april 2022
Tid: 14.00-15.00
Plats: Västerås konstmuseum, Karlsgatan 2
Pris: Kostnadsfritt

Kl 14.00 Invigning
Katarina Frost, museichef hälsar välkommen. Markus Lindgren ordförande Kulturnämnden inviger utställningen. Därefter ett samtal om utställningens formgivning och grafiska profil med Marcia Harvey Isaksson, formgivare och Martina MacQueen, utställningsintendent.

kl 13.30 och 14.30 Teenitus blåsorkester från Kulturskolan på Entrétorget

Samlingen är en bas för Konstmuseet. Tyngdpunkten är västmanländsk och svensk konst från början av 1900-talet och framåt. Från de första inköpen som Västerås Konstförening gjorde 1919 har samlingen utökats med konstverk från varje tids egen samtid. Idag finns över 9000 verk i samlingen. Konstsamlingen växer och utvecklas hela tiden utifrån samtidens normer och museets egen historia.

Samlingen visas i museets första sal som har formgivits av Marcia Harvey Isaksson. Utställningen innehåller tre temarum, ett fokusrum för filmverk samt ett fokusrum för fördjupningar. Den första fördjupningsutställningen från 23 april till och med 2 oktober visar verk av Elsa Backlund Celsing.

Samlingsutställningen visas under en längre tid, med möjlighet att verkligen lära känna och fördjupa sig i konsten, program och visningar och olika konstpedagigiska aktiviteter.

Välkommen till Samlingen – Västeråsarnas egen konstsamling!

Västerås konstmuseum Länk till annan webbplats.

Kalenderbild

Publicerad

Senast ändrad