Visa sökformulär

Vi firar förskolans dag!

Förskolans dag firas den tredje torsdagen i maj varje år av barn och vuxna för att synliggöra förskolan och verksamheten. Dagen firas på förskolor i hela Sverige.

Datum: 19 maj 2022
Tid: För mer information kontakta din förskola
Plats: För mer information kontakta din förskola
Pris: Kostnadsfritt

Så här firar vi i Västerås

Apalby förskola

Apalby förskola firar dagen med att pynta gården lite extra, med hinderbanor och rockringar, örtpåsar och rörelseplattor med mera material och skapande aktiviteter. Dans och rörelse till musik, ansiktsmålning, bubbelblåsning och grilla korv. Vi firar dagen med barn och personal.

Flicka som målar med sina händer

Blåsbo förskola

På Blåsbo förskola har barnen gjort flaggspel, det erbjuds olika stationer ute på gården - till exempel disco, käpphäst hinderbana, balansbana, kast med boll, tågresa, såpbubblor och mycket annat. Barnen får matkuponger och köper sin hamburgare till lunch i en hamburgerbar. Vi får besök av bland andra sommarskuggan, Pippi, hockeyspelare, en indian, Nalle och byggarbetare.

Förskolan Busbolaget

Förskolan Busbolaget firar dagen med följande aktiviteter: Bamse-lopp med uppvärmning, diplom och medalj till barnen, sång och musik, blåsa bubblor, bubbelmaskin (en enklare variant), ballonger, extra god frukt och ansiktsmålning. Dagen firas med barn och personal. På måndag bjuder vi in föräldrar på vernissage och visning till nya föräldrar som börjar hos oss efter sommaren.

Förskolan Idyllen Skultuna

På Förskolan Idyllen uppmärksammar vi förskolans dag genom att ha fiskdamm, 5-kamp, extra god frukt, korvgrillning samt dans och musik ute på vår härliga pyntade gård. Barn och personal firar tillsammans.

Förskolan Mariposa

På Förskolan Mariposa ska barnen och personalen ha lite festligt med ballonger, musik och rörelse. Barnen ska göra klart sina flaskbin. Vi ska också få något gott till fika. Barnen har bakat kokosmuffins hela veckan som de tagit med hem.

Förskolan Monalisa

Förskolan Monalisa firar dagen med att grilla korv och leka olika lekar som barnen har valt. Vi planterar popcorn med barnen efter projekt, fyller gården med ballonger och såpbubblor. Vi firar dagen med barn och personal.

Förskolan Pärlan

På Förskolan Pärlan kommer vi att ställa till med fest för våra barn, deras föräldrar och syskon. Vi firar både förskolans dag och att vi funnits i 25 år. Festen blir på eftermiddagen.

Förskolan Saltkråkan

Personalen på Förskolan Saltkråkan klär ut sig till troll, Pippi och en häxa. Vi får besök av en pirat med en skattkista. För att få den ska barnen utföra några enkla uppdrag. Vi har målat stora banderoller med förskolans dag målat på. Vi kommer att måla utomhus, blåsa såpbubblor, ha vernissage och tipspromenad för föräldrarna.

Förskolan Trollhatten

Barn, pedagoger och vårdnadshavare firar förskolans dag med en vårfest på vår utegård. Tipspromenad, sång och trevlig gemenskap.

Förskolan Tummelisa

Barnen och personalen firar förskolans dag och har samtidigt vårfest. Vi har 5-kamp och samarbetsövningar på förskolan. Vi grillar hamburgare och har det trevligt.

Förskolan Tuulas Troll

Förskolan Tuulas Troll kommer att grilla hamburgare, ha disco ute, blåsa såpbubblor och ha ballonglek. Dagen är för barnen och personalen på förskolan.

Förskolan Zodiaken

Förskolan Zodiaken firar förskolans dag med Zodiaken-loppet. Gården pryds med ballonger och vi bjuder in till uppvärmning med rörelse och musik. Vi tar oss vidare till loppet, utmanar vår grovmotorik och kroppsuppfattning tillsammans där vi hejar på varandra. Vi avslutar med medaljutdelning. Dagen firas med barn och personal.

Förskolan Åkesta

Förskolan Åkesta kommer att ha lite olika aktiviteter utomhus på förskolegården. Firandet är för barn och personal på förskolan. Vi har följande aktiviteter: Åkestaloppet (barnen springer en snitslad bana), Parkourinspirerad hinderbana med tillhörande redskap, målning på staffli och vi sjunger sommarsånger. Till lunch äter vi pastasallad och vi får våffelhjärtan till mellanmål.

Hagvidson Ekot

Barn och pedagoger firar förskolans dag med olika stationer där man till exempel får experimentera, gå en hinderbana, ha femkamp och få ansiktsmålning. Vi äter fruktsallad och får se ett drama som pedagogerna har satt ihop. Vi smyckar gården med ballonger och annat festligt.

I Ur och Skur Förskolan Boken

På Förskolan Boken kommer vi att fira förskolans dag på förmiddagen tillsammans med alla barn på förskolan. Vi kommer att ha utejympa på gården, olika stationer och banor som tränar barnens fysik och motorik. Vi kommer sedan att laga lunch på vår mourrikka, vid vår eldplats på gården.

Jensen förskola Tillberga

På Jensen förskola kommer barn och pedagoger att fira genom att springa Bamse-loppet.

Luktärtens förskola

På Luktärtens förskola kommer Luktärts-loppet att gå av stapeln. Barn och vuxna på alla förskolans tre avdelningar värmer upp, springer loppet och hejar på varandra.

Malmabergs förskola

Barn och pedagoger firar förskolans dag med roliga uteaktiviteter på förmiddagen. Under eftermiddagen är vårdnadshavarna inbjudna till drop-in fika tillsammans med sina barn. Pedagoger och barn vill visa vårdnadshavare sin förskola och vad som pågår, vilka projekt man arbetar med, vilka våra lärmiljöer är, hur läsåret varit och hur vi tänker framåt. Familjecentrum kommer också att finnas på plats under eftermiddagen så att vårdnadshavare ska få en bild av vilka de är samt få information om vad de gör och hur de kan vara till hjälp för familjer.

Nordanby förskola

På förmiddagen firar barn och pedagoger förskolans dag med ett Vårlopp. Vi startar med gemensam uppvärmning och springer en slinga tillsammans. Vid målgång får varje barn ett diplom och frukt.

På eftermiddagen håller vi öppet hus för barnens vårdnadshavare och visar upp vår fina förskola. Gården kommer att vara uppdukad med flera olika stationer och aktiviteter för barn och vårdnadshavare. Vi bjuder på kaffe/te och vattenmelon. De barn som ska byta avdelning till hösten har samtidigt möjlighet att besöka sin nya avdelning.

Pilträdets förskola

På Pilträdets förskola kommer barn och pedagoger att fira med hoppborg, grill och ett besök av glassbilen efter att vi har sprungit Bamse-loppet.

Skultuna förskolor

På förskolorna i Skultuna kommer förskolans dag firas med olika stationer som pedagogerna har planerat för. Det kommer bland annat att erbjudas aktiviteter till barnen så som målning, plantering, såpbubble- och ballongblåsning, bokstund, musik, rörelse, hinderbana, sång och dans. Allt utifrån barnens intresse, önskningar, ålder och förutsättningar. Det kommer att bjudas på frukt och glass.

Dagen kommer att firas av barn och personal på förskolorna och dokumentationen från de olika aktiviteterna som erbjudits kommer att dokumenteras på vårt Instagramkonto och i Vklass för vårdnadshavare att ta del av.

Stigbergsgårdens förskola

Barn och pedagoger firar förskolans dag med roliga uteaktiviteter på förmiddagen. Under eftermiddagen är vårdnadshavarna inbjudna till drop-in fika tillsammans med sina barn. Pedagoger och barn vill visa vårdnadshavare sin förskola och vad som pågår, vilka projekt man arbetar med, vilka våra lärmiljöer är, hur läsåret varit och hur vi tänker framåt. Familjecentrum kommer också att finnas på plats under eftermiddagen så att vårdnadshavare ska få en bild av vilka de är samt få information om vad de gör och hur de kan vara till hjälp för familjer.

Tillberga Grannskapsservice Förskola

Barn och personal firar förskolans dag tillsammans på förskolegården klockan 09.00-14.00. Barn som normalt skulle vara lediga är välkomna att delta under den tiden. Vi kommer att erbjuda olika utomhusaktiviteter och hoppborg, samt att vi kommer att hissa en flagga som de äldsta barnen har målat. Vi grillar hamburgare till lunch.

Villebrådets förskola

På Villebrådets förskola kommer Bamse-loppet att gå av stapeln. Barn och vuxna på alla förskolans sex avdelningar värmer upp, springer loppet och hejar på varandra.

Saknar du information om hur ditt barns förskola kommer att fira förskolans dag?

Fråga personalen på ditt barns förskola om hur de kommer att fira dagen.

Här finns en karta med alla förskolor i Västerås med länk till förskolornas egna webbplatser

Publicerad

Senast ändrad