Välkommen till gymnasiemässan 2023!

Torsdag den 9 november 2023 anordnar Västerås stad en mässa som vänder sig till elever i årskurs 9 som ska söka till gymnasiet. Utställare är alla kommunala och fristående gymnasieskolor i Västerås och Sala.

Datum: 09 november 2023
Tid: 09:00-19:30
Plats: Västerås Arena, Entré C, Rocklunda
Pris: Gratis

Om gymnasiemässan

Syftet med gymnasiemässan är att ge eleverna information om program och inriktningar i Västerås inför valet till gymnasiet samt att ge skolorna möjlighet att informera om sina utbildningar. Mötet och dialogen med eleverna som ska söka till gymnasiet är en viktig del på gymnasiemässan.

Grupp med glada elever vid förvaringsskåp

Webbansökan för gymnasievalet öppnar 11 januari 2024 klockan 09.00. Sista dag för att söka till gymnasiet i Västerås är den 14 februari 2024 klockan 16.00.

Val och antagning till gymnasieskola

Välkommen till öppet hus på gymnasieskolor

- Gymnasiemässan är efterfrågad så vi är glada att vi kan arragera den i år igen, säger Christina Ulming på Gymnasieantagningen. Tidigare gymnasiemässor har varit mycket lyckade och uppskattade både av besökande elever och utställande gymnasieskolor. Föräldrarna är välkomna att besöka gymnasiemässan. Många elever på gymnasieprogrammen är engagerade i förberedelserna för mässan och kommer att medverka under dagen och kvällen, berättar Christina vidare.

- Samtliga kommunala och fristående gymnasieskolor i Västerås och Sala medverkar, berättar Christina Ulming.

Välkomna!

För mer information kontakta Gymnasieantagningen:
Christina Ulming, telefon 021-39 20 79, e-post christina.ulming@vasteras.se eller
Anne Hedberg, telefon 021-39 14 28, e-post anne.hedberg@vasteras.se

Publicerad

Senast ändrad