Utomhusutställning av prisbelönt fotograf avslutar vattenprojekt

Kom och se resultatet av arbetet med Life IP Rich Waters. Vid gångstråket längs Svartån i Vasaparken berättar vi i bild och text om några av de idéer som blivit verklighet tack vare projektet.

Datum: 03 maj - 19 juni 2024

Tid: 00:00 - 00:00

Plats: Gångstråket vid Svartån i Vasaparken. Öppet dygnet runt (från cirka klockan 13 den 3 maj)

Pris: Gratis

Den 3 maj till 19 juni visas fotoutställningen ”Krafttag för bättre vatten” av fotografen Johan Hammar upp i Vasaparken i Västerås. Utställningen skildrar i ord och bild det konkreta arbete som har gjorts inom projektet. Utställningen visas i Västerås mellan 3 maj och 19 juni.

EU-projektet LIFE IP Rich Waters är ett av Sveriges största vattenprojekt. Det har pågått i sju år och avslutas 2024.

Projektet har genomfört en rad förbättringar för vattenmiljön i länen runt Mälaren. Det har bland annat bidragit till bygget av faunapassager vid Turbinbron, Falkenbergska kvarnen och Östtuna kraftverk, våtmarksparken i Johannisberg och båtbottentvätten i Kraftverkshamnen. Det har även gjorts åtgärder mot övergödning i Mälaren.

Västmanland är representerat i projektet genom Länsstyrelsen (där även projektledningen finns), Västerås stad, Mälarenergi och Mälarens vattenvårdsförbund.

Om fotografen

Johan Hammar har stor erfarenhet av att fotografera vatten och har under flera år dokumenterat svenska sötvatten från norr till söder. Både från luften och under ytan. Johan har givit ut boken Sötvatten – en värld av liv och blev 2019 utsedd till Årets naturfotograf av Naturvårdsverket. Drivkraften är berättandet och att skapa bilder som berör.

Mer info om
Life IP Rich Waters

Rekommenderade kalenderhändelser

    Sidan uppdaterades den