Visa sökformulär

ReCO2 till jobbet

Varje år anordnar Västerås stad kampanjen "Gå och cykla till jobbet". Nu byter den namn till "ReCO2 till jobbet" för att återspegla att det finns många sätt som är hälsosamt, hållbart och/eller klimatsmart.

Om ReCO2 till jobbet

Kampanjen som uttalas "reko till jobbet", är startskottet för våren då flera västeråsare tar fram cykeln och promenadskorna. Tanken med kampanjen är att du ska upptäcka att det finns många alternativ till att ta bilen till jobbet. För det finns många fördelar med att vara mobilist. Du som deltar i kampanjen kan dessutom vinna fina priser.

Kampanjen byter namn och pausas under 2020

Eftersom vardagen för många är vänd upp och ner i och med covid-19, har vi valt att pausa kampanjen under 2020. Vi hoppas kunna genomföra den under våren 2021 istället.

Ombonad uteplats med plank, vilostol och grönskande ormbunkar.

Nytt är att kampanjen byter namn till "ReCO2 till jobbet". Namnet är en kombination av orden resa (Re) och koldioxid (CO2). Kort sagt, Västerås stad vill uppmuntra de som arbetar i Västerås att resa reko till jobbet. Det kan exempelvis vara att promenera, cykla, åka inlines, skateboard eller att resa med kollektivtrafik, men också att jobba hemifrån där resan inte ens blir av.

Nyheter i kampanjen

 • Det är kostnadsfritt att vara med
 • Du som reser med kollektivtrafik eller jobbar hemifrån kan delta

Anmälan öppnar preliminärt våren 2021

Vill du veta när du kan anmäla dig till ReCO2 till jobbet? Prenumerera gärna på våra uppdateringar från sidan Hållbar mobilitet. Då får du ett mejl varje gång vi drar igång nya aktiviteter eller kampanjer.

Anmäl dig till våra utskick från sidan Hållbar mobilitet

Kontakta oss

Marie Pellas

Planerare inom hållbar mobilitet

Telefonnummer 021-39 25 33

Det här händer i Västerås

 • Öppet hus på Naturskolan Asköviken

  Ta med dig fikakorgen och gör en utflykt till Askövikens sensommarnatur. Du kan följa med Naturskolans guider ut i hagmarken för att titta på småkryp och växter. Du kan också håva i bäcken och undersök vilka som bor där.

 • Arkeologidagen på Anundshög

  En heldag för hela familjen. Med stridsuppvisning av Stockholms Fria Vikingar, arkeologiutgrävning för barnen och mycket annat.

Nytt i Västerås

 • Otjänligt badvatten och algblomning

  Vi avråder från bad både på Gäddeholm som visat otjänligt badprov, och på Lögastrand som visat tjänligt badprov med anmärkning.

 • Nu asfalterar vi om busshållplatserna vid Vinggatan

  Vinggatans busshållplatser i båda körriktningarna har sliten asfalt som behöver bytas. Först ut är hållplatsen i riktning mot Björnön som byggs om under vecka 32-34. Arbetet med hållplatsen i riktning mot city sker under vecka 34-35.

Debug

Hjälpte informationen på denna sida dig?