Trafiken under SM-veckan

Här hittar du all information om hur SM-veckans tävlingar påverkar trafiksituationen i Västerås.

Foto: Pia Nordlander, bildN

Vi uppdaterar informationen vid behov. Prenumerera på sidan så får du ett mejl när vi gör större uppdateringar.

Torsdag 27/6 från cirka 22.00: Asfaltering av Strandbron

Asfalteringsmaskin och arbete med asfaltering 

Bilden är tagen vid en annan asfaltering.

Inför fredagens tävlingar i cykel (kortbana) och rullskidor samt lördagens tävlingar i paracykel, rullskidor och skateboard, kommer kullerstenen på Strandbron att tillfälligt ersättas med en asfaltsbeläggning.

Arbetet startar vid 22-tiden på torsdag 27/6. Det kommer att vara begränsad framkomlighet under tiden som arbetet pågår. Vägen stängs av helt för trafik från klockan 04.00 natten till fredagen den 28/6.

Fredag 28/6 och lördag 29/6: Färdväg till och från Östra hamnen

kartbild över Östra hamnen med texter om hur trafiken påverkas under SM-veckan.

Klicka på bilden för att få en större vy.

Den gulmarkerade vägen på kartan visar hur trafiken kommer ledas om i samband med tävlingar under SM-veckan. Omledningen gäller för trafik till och från Östra hamnen. Kungsängsgatans norra körfält kommer vara avstängt i riktning mot Centralstationen och leds därför om genom Sigurdsområdet.

Observera att Hamngatan också är avstängd, från Cityringen.

Färd från Östra hamnen sker i Kungsängsgatans södra körfält med färdriktning mot Björnövägen. Färd till området sker via Sigurdsområdet.

Trafiken påverkas under följande tider:

Fredag 28/6, klockan 04.00 till lördag 29/6, klockan 20.00.

Det är viktigt att följa aktuell vägvisning på plats under evenemanget. Arrangören har flaggvakter i rondellerna som säkerställer att trafiken släpps förbi när det är möjligt.

Så här reser du med kollektivtrafik

Det är VL som kör stadsbussarna i Västerås. På deras webbplats finns en samlingssida med information om hur du reser med VL till arenorna. Där finns också en karta över vilka linjer du ska ta till arenorna och vilken hållplats du ska hoppa av vid.

I samband med evenemanget stängs hållplatserna Lögarängen och Strandbron av i båda riktningarna på linjerna 7, 22 och 23.

Har du frågor, kontakta VL på telefon 021-473 00 00. Fram till och med den 30 juni kan du också besöka VL Kundcenter inne i Resecentrum vid centralstationen i Västerås.

Så reser du med VL under SM-veckan i Västerås


Ett barn med blåa shorts och blått linne med texten Basketball Västerås över en vit t-shirt står mitt i en buss, håller i sig i ett handtag i taket med sin vänstra hand och håller en basketboll mot midjan med sin högra hand.

Resa och parkera

Här hittar du mer information om hur du kan ta dig till arenorna och var du kan parkera under SM-veckan.

Resa och parkera

Rekommenderade nyheter

    Sidan uppdaterades den