Visa sökformulär

Statistik över inkomna synpunkter

Varje månad tar vi fram statistik över frågor och synpunkter som kommer in via vår webbplats. Här kan du läsa hur synpunkterna fördelar sig mellan olika områden. Lite längre ned på sidan ger vi exempel på synpunkter som kommit in. Dina synpunkter är värdefulla för att vi ska bli ännu bättre.

Synpunkter i februari 2017

Statistik inkomna frågor februari 2017

Synpunkter i januari 2017

Statistik inkomna frågor januari 2017

Exempel på inkomna synpunkter

Februari 2017

Fråga

Det är på kvällstid som det är problematiskt med parkering på Skjutbanegatan med omnejd. Därför vore det bättre att ha betalparkering på kvällstid istället för dagtid. Det skulle troligen förbättra läget mer.

Svar

Tack för input. Synpunkten är mottagen.

 

Fråga

Hej!
Vill tacka för att ni sopsaltar cykelbanorna. Det har varit jättefint, rent och isfritt, slippa allt grus också längs hela gamla Stockholmsvägen ända ner till stan. Det har varit jätteskönt att slippa is och snö när man cyklar. Toppenfint!
Tacksam åretruntcyklist!

Svar

Hej
Skoj med en nöjd medborgare.
/Sandra


Januari 2017

Fråga

Icke plogad cykelbana kl 9.30 på ett av de populäraste stråken, hopplöst svårt att ta sig fram med barnvagn! Upprörande.
Pilgatans cykelbana mellan Cityringen och Björnövägen/Malmabergsgatan.

Svar

Hej
Vi arbetar på. Har kommit ca 20 cm snö på kort tid.

 

Fråga

P-kaos som vanligt! Varför står stenbumlingar kvar och stänger ute oss från de stackars P-platser som ändå finns? Måste man påtala självklara saker? Försök tänk lite själva!! Typisk Västerås stad!
OBS! Många fler P-platser behövs för oss alla som vill komma ner och ut på Mälaren!!!!! Kommunens miljömuppar har snart sabbat hela staden för vanligt folk!!!

Svar

Hej
Det är tråkigt att du anser att vi inte tänkt till gällande den parkeringsplats som håller på att rustas vid Ankargatan på Öster Mälarstrand.
Anledningen till att ytan fortfarande är stängd är att endast grundarbetet är gjort. För att få bästa tålighet måste detta få sätta sig ordentligt och för att inte riskera att ytan blir sönderkörd innan man sår det armerade slitlagret.

Vår förhoppning är att parkeringen är i fullt bruk till midsommar 2017 och således även till nästa vinter.

Ett tips om det kommer flera fina vinterdagar och ni önskar nyttja Mälarisen, är att det nordväst på Öster Mälarstrands Allé enligt uppgift fanns flertalet lediga parkeringsplatser att nyttja.

Med vänlig hälsning
Tekniska kontoret

 

December 2016

Fråga

Hej!
Jag tycker det skulle vara bra om kommunens grundskolor kunde ha en rubrik på sina hemsidor som heter typ "på gång" eller "nyheter". Ofta missar barnen att lämna in lappar som de har fått med sig hem med information och alla lärare är inte lika bra på att blogga eller skriva på Unikum. Saker som gäller för hela skolan, typ info om avslutningar, Lucia, friluftsdagar, Skoljoggen etc. skulle vara bra om det lades ut offentligt så att alla kunde se, även mor- och far föräldrar t.ex. som kanske också är intresserade av att komma på avslutningar och så.
Hemsidorna är väldigt dåligt uppdaterade överlag, också med vilka lärare som jobbar på skolan etc. Finns ansvariga på skolorna med behörighet och kunskap att uppdatera sidorna?

Svar

Hej!
Tack för att du uppmärksammar oss på detta! För att kunna jobba med webbplatserna på bästa sätt är det jättebra att vi får in synpunkter. Vi har startat ett utvecklingsarbete kring samtliga kommunala förskolor och skolors webbplatser. I det arbetet kommer vi även att se över vilka kanaler vi ska använda för den digitala kommunikationen med vårdnadshavarna till våra elever. I dagsläget har varje skola en utsedd person, en publicist, som arbetar med skolans webbplats. Kontakta rektorn på ditt barns skola så att de kan uppdatera informationen, som självklart ska stämma. Tack än en gång för din synpunkt.

Med vänlig hälsning
Barn- och utbildningsförvaltningen

Fråga

Jättefint ser det nya Lögarängsbadet ut-kul.
Men som vinterbadade skulle jag önska mig och flera andra att det skulle finnas en "havsbassäng"/"sjöbassäng" med i planering. Det är ju ökat intresse för vinterbadande i många andra kommuner, Dock ej tyvärr i Västerås än så länge. Häng med i tiden och erbjud något vinterbad också!

Svar

Hej
Tack för synpunkterna. Ett direkt svar är att det inte finns några planer på att skapa möjlighet till vinterbad i anslutning till Nya Lögarängsbadet. Tar dock med mig tanken på vinterbad i Västerås.

Hälsar
Stefan Brandberg
Idrottschef
stefan.brandberg@vasteras.se 021-391512

Det här händer i Västerås

 • Byggnadsnämnden sammanträder den 17 oktober

  Torsdagen den 17 oktober sammanträder byggnadsnämnden. Allmänhetens frågestund är i Röda rummet klockan 13.00. Själva sammanträdet startar klockan 13.15 och inleds med en öppen del.

 • Byggnadsnämnden sammanträder den 21 november

  Torsdagen den 21 november sammanträder byggnadsnämnden. Allmänhetens frågestund är i Röda rummet klockan 13.00. Själva sammanträdet startar klockan 13.15 och inleds med en öppen del.

 • Byggnadsnämnden sammanträder den 12 december

  Torsdagen den 12 december sammanträder byggnadsnämnden. Allmänhetens frågestund är i Röda rummet klockan 13.00. Själva sammanträdet startar klockan 13.15 och inleds med en öppen del.

Nytt i Västerås

 • Bjurhovdagaraget fortfarande stängt

  Parkeringsgaraget under Bjurhovda centrum som brandskadades under söndagen är fortfarande stängt. Tidigast på tisdag eftermiddag kan garaget öppnas.

 • Första spadtaget vid Viktor Larssons plats

  Med ett symboliskt första spadtag startade Anna Thunell, ordförande i tekniska nämnden och Jonas Bresser, verksamhetschef vid Växhuset ombyggnaden av Viktor Larssons plats.

 • Klart för vinterbelysning

  Det blir belysning längs Vasagatan även den här vintern. Tekniska nämndens arbetsutskott beslutade i förra veckan att handla upp ny belysning som ska ersätta den som togs bort i samband med renoveringen av Vasagatan.

Debug

Tack för din återkoppling!
Berätta vad vi kan göra bättre på sidan. Vi kan tyvärr inte svara på dina synpunkter men de är värdefulla för oss. Din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen. Använd våra kontaktuppgifter om du vill ha svar på en fråga.