Visa sökformulär

Statistik över inkomna synpunkter

Varje månad tar vi fram statistik över frågor och synpunkter som kommer in via vår webbplats. Här kan du läsa hur synpunkterna fördelar sig mellan olika områden. Lite längre ned på sidan ger vi exempel på synpunkter som kommit in. Dina synpunkter är värdefulla för att vi ska bli ännu bättre.

Synpunkter i februari 2017

Statistik inkomna frågor februari 2017

Synpunkter i januari 2017

Statistik inkomna frågor januari 2017

Exempel på inkomna synpunkter

Februari 2017

Fråga

Det är på kvällstid som det är problematiskt med parkering på Skjutbanegatan med omnejd. Därför vore det bättre att ha betalparkering på kvällstid istället för dagtid. Det skulle troligen förbättra läget mer.

Svar

Tack för input. Synpunkten är mottagen.

 

Fråga

Hej!
Vill tacka för att ni sopsaltar cykelbanorna. Det har varit jättefint, rent och isfritt, slippa allt grus också längs hela gamla Stockholmsvägen ända ner till stan. Det har varit jätteskönt att slippa is och snö när man cyklar. Toppenfint!
Tacksam åretruntcyklist!

Svar

Hej
Skoj med en nöjd medborgare.
/Sandra


Januari 2017

Fråga

Icke plogad cykelbana kl 9.30 på ett av de populäraste stråken, hopplöst svårt att ta sig fram med barnvagn! Upprörande.
Pilgatans cykelbana mellan Cityringen och Björnövägen/Malmabergsgatan.

Svar

Hej
Vi arbetar på. Har kommit ca 20 cm snö på kort tid.

 

Fråga

P-kaos som vanligt! Varför står stenbumlingar kvar och stänger ute oss från de stackars P-platser som ändå finns? Måste man påtala självklara saker? Försök tänk lite själva!! Typisk Västerås stad!
OBS! Många fler P-platser behövs för oss alla som vill komma ner och ut på Mälaren!!!!! Kommunens miljömuppar har snart sabbat hela staden för vanligt folk!!!

Svar

Hej
Det är tråkigt att du anser att vi inte tänkt till gällande den parkeringsplats som håller på att rustas vid Ankargatan på Öster Mälarstrand.
Anledningen till att ytan fortfarande är stängd är att endast grundarbetet är gjort. För att få bästa tålighet måste detta få sätta sig ordentligt och för att inte riskera att ytan blir sönderkörd innan man sår det armerade slitlagret.

Vår förhoppning är att parkeringen är i fullt bruk till midsommar 2017 och således även till nästa vinter.

Ett tips om det kommer flera fina vinterdagar och ni önskar nyttja Mälarisen, är att det nordväst på Öster Mälarstrands Allé enligt uppgift fanns flertalet lediga parkeringsplatser att nyttja.

Med vänlig hälsning
Tekniska kontoret

 

December 2016

Fråga

Hej!
Jag tycker det skulle vara bra om kommunens grundskolor kunde ha en rubrik på sina hemsidor som heter typ "på gång" eller "nyheter". Ofta missar barnen att lämna in lappar som de har fått med sig hem med information och alla lärare är inte lika bra på att blogga eller skriva på Unikum. Saker som gäller för hela skolan, typ info om avslutningar, Lucia, friluftsdagar, Skoljoggen etc. skulle vara bra om det lades ut offentligt så att alla kunde se, även mor- och far föräldrar t.ex. som kanske också är intresserade av att komma på avslutningar och så.
Hemsidorna är väldigt dåligt uppdaterade överlag, också med vilka lärare som jobbar på skolan etc. Finns ansvariga på skolorna med behörighet och kunskap att uppdatera sidorna?

Svar

Hej!
Tack för att du uppmärksammar oss på detta! För att kunna jobba med webbplatserna på bästa sätt är det jättebra att vi får in synpunkter. Vi har startat ett utvecklingsarbete kring samtliga kommunala förskolor och skolors webbplatser. I det arbetet kommer vi även att se över vilka kanaler vi ska använda för den digitala kommunikationen med vårdnadshavarna till våra elever. I dagsläget har varje skola en utsedd person, en publicist, som arbetar med skolans webbplats. Kontakta rektorn på ditt barns skola så att de kan uppdatera informationen, som självklart ska stämma. Tack än en gång för din synpunkt.

Med vänlig hälsning
Barn- och utbildningsförvaltningen

Fråga

Jättefint ser det nya Lögarängsbadet ut-kul.
Men som vinterbadade skulle jag önska mig och flera andra att det skulle finnas en "havsbassäng"/"sjöbassäng" med i planering. Det är ju ökat intresse för vinterbadande i många andra kommuner, Dock ej tyvärr i Västerås än så länge. Häng med i tiden och erbjud något vinterbad också!

Svar

Hej
Tack för synpunkterna. Ett direkt svar är att det inte finns några planer på att skapa möjlighet till vinterbad i anslutning till Nya Lögarängsbadet. Tar dock med mig tanken på vinterbad i Västerås.

Hälsar
Stefan Brandberg
Idrottschef
stefan.brandberg@vasteras.se 021-391512

Det här händer i Västerås

 • Tillsammans för psykisk ohälsa

  Tillsammans för psykisk ohälsa, eller ”Tillsammansveckan” är en vecka full av föreläsningar med fokus på psykisk ohälsa. Den 21 mars kan du bl.a. höra Kristina Loveby prata om våld i nära relationer i Västhusets stora sal. Fri entré.

Nytt i Västerås

 • Ny kollektivtrafik för att möta ett växande Västerås

  I framtiden kan det finnas busskörfält, spårvagnar eller större bussar med plats för många passagerare i Västeråstrafiken. Det är några förslag som Västerås stad och Region Västmanland tittat på i ett gemensamt projekt kallat Framtidens kollektivtrafik.

 • Vinnarna av Pedagogiska priset 2019 

  Idag har Pedagogiska priset 2019 delats ut till framstående pedagoger i Västerås. Priserna delades ut av ordförandena i de pedagogiska nämnderna. Priset på 25 000 kronor ska gå till fortbildning, studieresa eller liknande.

 • Fri parkering på Rudbeck

  Även i år blir det fri parkering på Rudbeckianska gymnasiets skolgård vissa helger.

Debug

Tack för din återkoppling!