Logotyp
Visa sökformulär

Nya Lögarängsbadet

Så här gör du

Frågor och svar

Har du frågor om nya Lögarängsbadet? Då ska du läsa våra vanliga frågor och svar. Du är också välkommen att kontakta oss. Du hittar kontaktuppgifter längre ned på denna sida där du enkelt kan skicka din fråga via e-post.

För vem

Kika in i det nya badhuset 

Vill du veta mer om vad som kommer att finnas inne i badet? Då kan du titta på den här filmen och ta dig en rundtur!länk till annan webbplats 
Det nya Lögarängsbadet kommer att byggas väster om det nuvarande badet, på det som kallas för Malmbacken. Det kommer att ha långsidan mot Mälaren och får en underbar utsikt över Mälarens vatten. Det nuvarande badhuset kommer att vara öppet tills det nya är färdigt i början av 2019.

Här kan du läsa mer om vad som kommer att finnas i varje bassängrum. Klicka på respektive hand för att få upp informationen.

Bild på nya lögarängsbadet
Så här jobbar vi

Detta har hänt i projektet

Catrin Andersson får skapa ett nytt konstverk i badets innertak

Av 72 intresserade blev det  Catrin Andersson som fick uppdraget att göra ett nytt konstverk för badet. Catrin kommer från Malmö och är verksam i Jädraås och Stockholm. Catrin Anderssons verk Alignment är ett av tre nya konstverk som kommer ta plats i badhuset.

Här kan du läsa mer om konstverket Alignmentlänk till annan webbplats

I november började vi sanera marken

Den 15 november började vi sanera förorenad mark på området där det nya badet ska byggas. I samband med detta och inför den kommande byggnationen stänger vi av gång- och cykelvägen som går på insidan av den "lagun" som finns på baksidan av badet. Vägen kommer att vara avstängd fram till maj 2018. Det går fortfarande bra att promenera och cykla förbi Lögarägen genom att istället ta vägen över den bro som går över lagunens mynning.

Partneringavtal skrivet för det nya badhuset

Under våren 2016 har vi arbetat med byggnadsprogrammet för badet. Vi har beslutat hur byggnaden ska se ut invändigt och utvändigt. I september tecknade  Västerås Stad och NCC partneringavtal för nya Lögarängsbadet. Partnering är en strukturerad samarbetsform i byggbranschen. Genom partnering tar man tillvara allas kompetens tidigt i projektet och kan därmed spara tid och kostnader.
Det första spadtaget kommer att tas i slutet av 2016.

Beslut om att bygga nytt bad togs 2014

I april 2014 tog kommunstyrelsen tog beslut om att bygga ett nytt Lögarängsbad. Det är en gedigen badutredning, gjord 2013, som ligger till grund för beslutet. Det är kultur- idrotts- och fritidsförvaltningen, fastighetskontoret och flera andra förvaltningar som jobbar med projektet. Under 2015 arbetade vi fram funktions- och lokalprogrammet för badet. Det betyder att vi utredde och beslutade vilka funktioner som skall finnas inuti badet. Om du vill läsa ett sammandrag av funktions- och lokalprogrammet så finner du det som pdf-fil i dokumentlistan här nedanför.

Ett badhus för dig

På nya Lögarängsbadet får alla möjlighet att utveckla sin vattenvana utifrån egna förutsättningar. På badet kommer man att kunna motionssimma, träna, tävla och inte minst umgås och ha roligt tillsammans. Här kommer all skolundervisning och simträning att ske och föreningslivet kommer att finnas här. Badhuset kommer att dimensioneras för att arrangera SM på kort bana.

Kontakta oss

Kontaktcenter för kultur, idrott och fritid

Kontaktcenter hjälper dig med frågor som rör kultur, idrott och fritid.

Öppettider: 7.30-17.00.

Telefonnummer: 021-39 00 00, knappval 5

Stefan Brandberg

Idrottschef med övergripande ansvar för idrottsfrågor i staden. Huvudansvarig för Rocklundaområdet, idrottshallar och fotbollsanläggningar samt för utvecklingsprojekt inom anläggningsområdet.

Öppettider: 7.30-17.00.

Telefon: 021-39 15 12

Hans Stergel (C)

1:e vice ordförande i kommunfullmäktige, ordförande i Nämnden för idrott och friluftsliv, 1:e vice ordförande i styrelsen för proAros

Öppettider: 7.30-17.00.

Telefonnummer: 076-200 79 20

Kontakt

Relaterade dokument

Det här händer i Västerås

Nytt i Västerås

  • Inspirationsdag och workshop om framtidens moderna äldreboenden

    Västerås stad bjuder in andra kommuner och fastighetsägare till två heldagar om framtidens äldreboenden 18-19 april. Vi har ett preliminärt program men vill gärna veta vad just du som jobbar med modernisering av äldreboenden tycker att vi ska diskutera. 

  • Ombyggnad av Röda torget skjuts upp

    Tekniska nämnden avvaktar med att bygga om Röda torget till cirkulationsplats. Många intressenter berörs och många synpunkter har kommit in under remisstiden. Därför vill tekniska nämnden undersöka om det nuvarande förslaget är den bästa lösningen. Vi vill även vänta på delutredningen om kollektivtr...

  • Första halvan av 50-talskajens renovering är klar

    Den första delen av 50-talskajens renovering i Västerås hamn är klar enligt uppsatt plan. Vecka 50 pausades arbetet med att förstärka och renovera 50-talskajen i Västerås hamn. Arbetet planeras att återupptas igen i mars 2018.

Debug

Hjälpte informationen på denna sida dig?