Visa sökformulär

Vasagatan

Den planerade ombyggnaden av Vasagatan skjuts på framtiden. Anledningen är att arbetet som var tänkt att börja under våren skulle ställa till stora problem för fastighetsägare och affärsinnehavare i centrum. Istället förs endast några punktinsatser med asfaltering för att skydda markvärmerör.

Om projektet

Det blir ingen stor ombyggnad av Vasagatan i år. Tekniska nämnden beslutade enhälligt den 20 februari att skjuta upp ombyggnaden. I stället görs endast punktinsatser med asfaltering för att skydda markvärmerören.
-Vi har varit lyhörda och lyssnat på synpunkter från fastighetsägare och näringsidkare som sa att en ombyggnad under våren skulle göra det svårt för dem, säger Jazmin Pettersson, (S) ordförande i tekniska nämnden.

De ursprungliga planerna var att göra en stor ombyggnad i vår men efter dialog med Västerås Citysamverkan beslutade alltså nämnden att skjuta på ombyggnaden och planera omfattning och tidpunkt av kommande ombyggnad i samverkan med fastighetsägare och näringsidkare i centrum.
Exakt vilket år Vasagatan kommer att byggas om är inte klart. Meningen är att ombyggnaden inte ska kollidera med ombyggnaden av Stora Torget.

Karta över Vasagatan och det område som ska byggas om

Karta över Vasagatan. Ombyggnationen sker inom det rödmarkerade området.

Prenumerera på meddelanden från Vasagatan

Vill du få ett meddelanden om det händer något nytt? Prenumerera gärna på våra uppdateringar genom att ange din e-postadress i fältet nedan.
Vi sparar och använder mejladressen i syfte att skicka ut information när vi uppdaterar sidan.

Det här händer i Västerås

  • Möte om nya bostäder på Nordanby

    Välkommen på möte för ny detaljplan på Nordanby. Vi planerar bland annat för fler bostäder. Du har möjlighet att ställa frågor och tycka till. Vi har representanter på plats.

  • Ortsdialog Tortuna - var med och påverka din ort

    Västerås stad vill veta vad du som bor och verkar i Tortuna tycker om din ort och hur du tänker att orten kan förändras och förbättras. Därför bjuder vi in till ett möte med fokus på ortens identitet, boende och utemiljö.

Nytt i Västerås

Hjälpte informationen på denna sida dig?