Karin och Patrizia har en hamn ihop

Karin Widén är ny samhällsbyggnadsstrateg inom Västerås stad. Karin kommer från en tjänst som transportstrateg hos teknik- och fastighetsförvaltningen. Nu tar hon över Patrizia Strandmans roll som samhällsbyggnadsstrateg på stadsledningskontoret.

- Jag har jobbat med att utveckla och förnya Västerås kollektivtrafik under 10 år. Min nya tjänst som samhällsbyggnadsstrateg ger mig chansen att vidga perspektiven till det regionala sammanhanget och till fler transportslag. Det är spännande och utmanande, berättar Karin Widén.

Patrizia Strandman, du går till Mälarhamnar AB och axlar rollen som utvecklings- och marknadsstrateg. Hur kommer det sig?
- Jag har arbetat som samhällsbyggnadsstrateg inom Västerås stad i sju år och känner att det var dags för en ny utmaning. Det är en förmån att nu kunna fokusera på sjöfarten, marknadsperspektivet och hitta nya kunder och lösningar, berättare Patrizia Strandman och fortsätter:

- Jag vill fortsätta jobba med något som betyder något, nu och i framtiden. Jag tror på att vi behöver mer sjöfart!

Ni kommer att jobba ihop med frågor som rör hamnen, hur känns det?

- Jag tror det blir win-win! Jag får vara lite kvar i ”min” gamla kontext. Och jag ville väldigt gärna att Karin skulle ta över efter mig, även om jag inte var inblandad i rekryteringen. Det känns bra, avslutar Patrizia Strandman och får medhåll från Karin Widén.

Bild: Karin Widén och Patrizia Strandman.

Karin Widén och Patrizia Strandman.

Publicerad

Senast ändrad