Förstärkt marknadsteam jobbar framåt för mer gods på Mälaren

Vind i seglen och ökad omsättning. En ägare som tror på dem och som bevisat sig villig att investera och utveckla verksamheten. Framtidstro, och en bra produkt. Allt detta har den nya avdelningen Marknad och försäljning hos Mälarhamnar.

De flesta av er är nya hos Mälarhamnar och ni är även nya ihop – ett nytt team?
– Ja, jag är den som är kvar från det gamla teamet berättar Mathias Eriksson Hallin, säljare. Jag började med att köra truck och kran och är den i gruppen som ”gammal i gamet”.

– Ja, vi andra har kommit in från olika håll, fyller Patrizia Strandman, chef för marknad och försäljning. Jag började i augusti och var tidigare samhällsbyggnadsstrateg i Västerås stad.

– Jag började i våras, fyller Marie Karlberg, affärsutvecklare och kvalitetssystemansvarig, i.

– Och jag började för två månader sedan avslutar Marcus Palm som är ny i rollen som produktionsutvecklare och säljare hos Mälarhamnar. Tidigare arbetade han hos APM terminals i Göteborg som produktionsutvecklare.

Nu är ni fler i teamet och har en positiv utveckling. Vad har ni på gång?
– Just nu går vi igenom avtal och samtalar mycket med våra kunder. På det större planet jobbar vi med att utveckla affären, kundnöjdheten, höja lägstanivån och effektivisera allt vårt arbete, berättar Patrizia Strandman.

– Det finns otroligt mycket gods att transportera men nu är det så dyrt att gå in i Mälaren. Vissa uppdrag vi har räknat på kan vi ta 0 kr i marginal och det är ändå billigare att köra på lastbil. Så vi ser avgifterna som ett hinder. Det är svårt att sälja in något som är dyrare än att åka lastbil. Om avgifterna går ner tror vi att det blir ”proppen ur”, avslutar Patrizia Strandman.

Vad händer under 2019 och i framtiden?
– Vi ska införa ett nytt kundsystem och dokumenthanteringssystem parallellt med att utveckla vår affär, berättar Marie Karlberg.

– Vi får nya magasin på området och med det ytterligare produkter till våra kunder, berättar Marcus Palm.

– Ja, våra volymer ökar stadigt och det vill vi jobba vidare för, såklart fyller Mathias Eriksson Hallin. Det känns bra i det fortsatta arbetet, att vi har ägare som tror på oss och vår produkt. Det är bara att köra på!

Publicerad

Senast ändrad