Bättre skyltning för tryggare framfart i Mälarporten

Nu förbättrar vi för fotgängare, cyklister och turister i Mälarportsområdet. Till vår hjälp tar vi Västerås Cykelpanel. Ta chansen och var med och tyck till om planerna, du med!

Mälarportsområdet ska utvecklas i många år framåt. Under tiden som stadsdelen utvecklas är det viktigt att området upplevs som tryggt och trevligt, både för de som passerar och de som flyttar in först.

Vi vet från tidigare tycka till-undersökningar att många västeråsare upplever att det är svårt och otryggt att ta sig genom Mälarportsområdet.

Det är ett problem som delas av besökare till Västerås, där många resenärer till Steam hotell och actionbadet Kokpunkten kommer hit med tåg. Men på plats vid stationen har de svårt att veta vilken väg de ska gå.

Nyhetsbild


– Då tar de ofta den raka vägen förbi Lantmännens silo, en sträcka där det pågår industriverksamhet och där vi inte rekommenderar någon att promenera. Därför behöver vi nu göra det ännu lättare att välja rätt väg mellan stationen och besöksmålen på Öster Mälarstrand, säger Viktoria Brandel, kreativ projektledare för projekt Mälarporten.

Säkraste vägen förbi siloverksamheten ska pekas ut

För två år sedan tog projekt Mälarporten fram Mälarpromenaden, en skyltad sträcka från Lögarängen till Öster Mälarstrand. Det gjordes för att förbättra för fotgängare och cyklister redan innan Mälarportsområdet är färdigbyggt. Nu gör vi det ännu lättare att hitta till Mälarpromenaden genom att förtydliga vägen från stationsområdet med fler skyltar, framför allt vid siloverksamheten.

– Vi har skyltning vid stationen i dag men den räcker inte till. Därför kommer vi att sätta upp skyltar vid siloverksamheten också. När du kommer till siloområdet så ska du nu hänvisas rätt väg, mot den röda bron till Lillåudden. Då hamnar du automatiskt på Mälarpromenaden, som är både tryggare och trevligare. Och den vägen tar inte många minuter längre, säger Viktoria Brandel.

Skylt förbi siloverksamheten


Tyck till om våra planer

Utifrån de vägar och förutsättningar som finns i området i dag, så planerar vi inom projekt Mälarporten för flera olika förbättringar.

– Ett exempel är den nya skyltningen men vi ska även röja och snygga till på en del platser. Nu vill vi ta hjälp av västeråsarna för att se vad ni tycker om våra planer, samt få veta om vi har glömt någon åtgärd som ni önskar, säger Viktoria Brandel.

Det gör vi genom en enkät där västeråsare får tycka till. Enkäten kommer också att skickas ut direkt via sms till Västerås stads cykelpanel. Den kommer att vara aktiv 3–11 maj.

– Vi hoppas att vi får många bra svar och att vi kan ha dialog med alla västeråsare som rör sig i det här området i dag. Vi vill hjälpa till att göra det lättare att ta sig fram och det gör vi bäst genom att veta hur invånarna upplever det, säger Viktoria Brandel, kreativ projektledare.

Vill du vara med och svara på liknande frågor i framtiden? Då kan du gå med i Cykelpanelen! Att vara med i Cykelpanelen är enkelt och kostnadsfritt. Som medlem kommer du att få frågor om cykling på sms. Gå med i cykelpanelen här: Vasteras.se/cykelpanelen

Kontakta oss

Viktoria Brandel

Kreativ projektledare

Telefon: 021-39 01 08

viktoria.ohlsson@vasteras.se

Publicerad

Senast ändrad