Mälarporten topp 10 – Sveriges hetaste byggprojekt

Mälarporten, med bygget av nya resecentrum, har tagit sig in på topp 10–listan över Sveriges hetaste byggprojekt. Listan baseras på Sveriges största projektdatabas Byggfakta och de projekt som är mest eftersökta hos deras kunder.

Redan hösten 2021 tog sig Mälarporten in på listan – som ett av Mellansveriges hetaste projekt. Men nu klättrar projektet, med resecentrum som första stora delprojekt, in på topp 10 över de mesta eftersökta projekten bland byggentreprenörer i hela Sverige.

– Det här är glädjande för oss. Vi börjar närma oss en byggstart och det här visar att det finns intresse av att vara med och bygga nya resecentrum. Många aktörer ser potentialen och vill vara med och bidra till utvecklingen av Västerås, säger Jonas Living, byggprojektchef för nya resecentrum.

Nyhetsbild

Det är företaget Byggfakta som varje år listar de projekt som deras kunder visar mest intresse för. Listan består av projekt som de flesta av marknadsaktörerna har valt ut som extra intressanta i sin bevakning av marknaden och som har framtida eller aktiva upphandlingar som Byggfaktas undersökaravdelning bevakar.

– Det här är såklart fantastiska nyheter för oss som jobbar i projektet dagligen. Jag förstår att vårt projekt lockar eftersom det rymmer så många olika delar. Mälarporten i sig är en stor och hållbar satsning där vi bygger stad runt stationen. Vi har en stor bredd på vad som ska byggas, det finns något för många att vara med och bidra med. Mälardalen, med dess närhet till Stockholm, är dessutom en utvecklingsnod som växer så det knakar, säger Sanna Edling, projektchef.

Läs hela pressmeddelandet från Byggfakta.

Kontakt

Relaterade nyheter

Publicerad

Senast ändrad