Nu blir det lättare för dig att hitta rätt längs Mälaren

Mälarpromenaden är vårt nya promenadstråk. Det är en skyltad sträcka som gör det lättare för dig som invånare eller besökare att hitta rätt längs Mälaren. Promenaden går från Löga strand till Lasse Färnlöfs plats på Öster Mälarstrand.

– Många har svårt att hitta från Västerås central, framförallt österut. När vi började fundera på hur vi kunde hjälpa både västeråsare och besökare här, så insåg vi att av de nu möjliga permanenta gång- och cykelvägarna är det både snabbast och trevligast längs Mälarstranden, säger Viktoria Brandel, kreativ projektledare för stadsutvecklingsprojektet Mälarporten.

Under tiden som det byggs i Mälarportsområdet kommer staden behöva leda dem som rör sig genom området rätt. Genom en tydlig skyltning och information om var du befinner dig så gör vi det lättare att hitta både från city i riktning mot Öster Mälarstrand och tvärtom. Det finns också en tydlig skyltning från tågstationen för att besökare som kommer med tåg eller buss lätt ska kunna hitta till sin slutdestination. Då kan den som vill promenera dit göra det på ett enkelt och tydligt sätt.

Nyhetsbild

Kartan är gjord av illustratören Tobias Flygar.

– Inom projekt Mälarporten jobbar vi kontinuerligt med att skapa säkra och smidiga gång- och cykelvägar. Därför är vi glada att med det här kunna skapa win-win för både invånare och besökare, berättar Sanna Edling, projektchef för stadsutvecklingsprojektet Mälarporten.

Tagga din bästa promenadbild

Om du vill provgå Mälarpromenaden behöver du bara bestämma riktning för promenaden och sen följa skyltarna. Tagga din bästa promenadbild med #mälarpromenaden.

Längs sträckan hittar du översiktskartor på åtta olika ställen. Hela promenaden är 4 km lång. Mälarpromenaden kommer att snöröjas och sandas och den har belysning. Sträckan har både grusvägar och asfalterade vägar.

Under tiden som arbetet med projekt Mälarporten pågår så kan tillfälliga genvägar genom området öppnas och stängas efter behov. Vi jobbar kontinuerligt med att skapa smidiga och säkra gång- och cykelvägar under hela projekttiden, för att göra det så enkelt som möjligt för våra invånare och besökare.

Nyhetsbild

Kontakta oss

Viktoria Brandel

Kreativ projektledare

Telefon: 021-39 01 08

cecilia.sjostrand@vasteras.se

Publicerad

Senast ändrad