Välkommen till teamet Marit!

Vi är glada att välkomna Marit Sihm Kvenangen som kreativ projektledare för projekt Mälarporten. Hon kommer att ansvara för att Mälarporten ska bli ett attraktivt, aktivt och levande område under den långa byggtiden.

– Jag har sneglat på projekt Mälarporten i flera år, av rent intresse. Jag har haft det i bakhuvudet som ett häftigt projekt. När det blev en väldigt rolig tjänst ledig insåg jag att den skulle passa mig, säger Marit Sihm Kvenangen.

Marit kommer närmast från en tjänst som Näringslivsutvecklare på Invest Västerås, Västerås stads näringslivsenhet. Som kreativ projektledare kommer hon nu att se till att fylla Mälarportsområdet med liv. Till exempel så kommer det handla om att realisera en del av de förslag på tillfällig arkitektur som kom fram i arkitekttävlingen Europan.

Arkitekttävlingen Europan

Nyhetsbild


– Vi börjar nu äntligen närma oss genomförandet av Mälarportens utveckling. Planeringen för området har pågått i många år och nu börjar den ta form. Nu är det dags att börja etablera framtida stråk och favoritplatser. Marit har här en mycket viktig roll i att forma dessa favoritplatser, att påbörja omvandlingen. Det är ett riktigt drömmigt uppdrag med stora möjligheter att påverka Västerås utveckling. Mitt i hjärtat av vår stad. Vi är så glada att ha Marit på plats i teamet, säger Sanna Edling, projektchef.

Marit, vad ser du mest fram emot med ditt nya arbete?

– Jag ser fram emot att få vara en del av en rolig projektgrupp och bidra och vara delaktig i att det steg för steg ”växer upp” saker i Mälarportsområdet. Och så klart lära mig en massa nytt, säger Marit Sihm Kvenangen.

Publicerad

Senast ändrad