Visa sökformulär

Arbetslöshet

Om du blir arbetslös kan du få hjälp från olika håll. Det är viktigt att du tar kontakt med Arbetsförmedlingen och anmäler dig som arbetssökande. Västerås stad har också en specialenhet för arbetsmarknadsfrågor som kan hjälpa dig, till exempel med utbildning och praktikplatser.

När du är arbetslös kan du göra praktik för att få arbetsträning eller gå en utbildning för att vidareutbilda dig eller hitta ett nytt yrke.

För att få göra praktik eller få utbildning via AMA Arbetsmarknad måste du först ta kontakt med Arbetsförmedlingen eller socialkontor ekonomi.

Läs mer om vad AMA Arbetsmarknad kan göra för dig på AMA:s egen webbplatslänk till annan webbplats

Vill du gå en yrkesutbildning på gymnasial nivå eller läsa enstaka ämnen för att kunna söka till högskola eller yrkeshögskola ska du vända dig till Vuxenutbildningscentrum.

Via den här sidan hittar du kurskatalogen och kan även skapa ett studerandekonto. Det behövs för att kunna söka vuxenutbildning.

Vill du gå en utbildning på högskola eller yrkeshögskola hittar du länkar här till utbudet i Västerås.

Grundtrygghet och försörjningsstöd

Om du bor i Västerås ska du veta att du har rätt till grundtrygghet. Det betyder att om du inte kan försörja dig själv genom ett arbete ska du ändå kunna klara av att få pengar till dig och din familj. I så fall har du rätt att söka något som kallas försörjningsstöd. Det är pengar du kan få från staden för att kunna köpa mat, kläder, skor, hygienprodukter och annat som är viktigt att ha för att klara av livet i vardagen. Försörjningsstöd ska också kunna täcka kostnader för hyra, resor till arbete, försäkringar, el i hemmet och en del annat. Även sådant som läkarvård, tandvård, medicin och vissa kostnader för barn kan omfattas. Du ansöker om försörjningsstöd hos socialkontor ekonomi.

Länk till sida med mer information om försörjningsstöd och kontaktuppgifter till Socialkontor ekonomi

Det här händer i Västerås

Just nu finns det inga evenemang att visa här. Klicka på fler händelser för att se hela kalendern.

Nytt i Västerås

  • Rekryteringsmässan - en chans till förändring

    Den 13 februari är det återigen dags för Rekryteringsmässan. För 16:e gången ordnas mässan som ger dig möjlighet att knyta kontakter, samla kunskap om den bransch du är intresserad av och kanske även hitta ett nytt jobb eller nya studievägar.

  • Lyft för trähusbygge på Öster Mälarstrand

    På torsdagsmorgonen började företaget K2A att montera sitt hyreshus i trä på Öster Mälarstrand. Som en jättelik byggsats lyftes den ena modulen efter den andra och staplades på det som så småningom ska bli 116 hyreslägenheter. 

Hjälpte informationen på denna sida dig?