Visa sökformulär

Praktik och arbetsträning

I Västerås finns det flera möjligheter till praktik och arbetsträning av olika slag. Du kan få pröva på att arbeta inom en rad olika branscher och verksamheter, som bygg, måleri, bageri, skogsarbete, parkskötsel och mycket annat.

För vem

För vem?

För dig som är arbetslös finns möjligheten att göra praktik eller få utbildning via AMA Arbetsmarknad. Börja med att ta kontakt med Arbetsförmedlingen.

Länk till Arbetsförmedlingens webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vad innebär det?

Praktik innebär att du provar på att arbeta på en arbetsplats för att få yrkesorientering, yrkespraktik, arbetslivserfarenhet eller för att behålla och stärka din yrkeskompetens. Du kan också få praktik under handledning för att förbereda dig inför att starta en näringsverksamhet. Arbetsträning är en metod för dig som har varit sjukskriven eller borta av annat skäl en längre tid från arbetslivet att få hjälp att komma tillbaka. Du får arbetsträna upp till tre månader på din vanliga arbetsplats. Försäkringskassan kan betala ut ersättning för rehabilitering.

Så här jobbar vi

Så här jobbar vi

I Västerås finns det flera möjligheter till praktik och arbetsträning av olika slag. AMA Arbetsmarknad är Västerås stads specialenhet för arbetsmarknadsfrågor och erbjuder både praktikplatser och möjligheter till arbetsträning. Staden samverkar också med andra arbetsgivare. Du kan få pröva på att arbeta inom en rad olika branscher och verksamheter, som bygg, måleri, bageri, skogsarbete, parkskötsel och mycket annat.

Läs mer på AMA Arbetsmarknads egen webbplatslänk till annan webbplats

Det här händer i Västerås

Just nu finns det inga evenemang att visa här. Klicka på fler händelser för att se hela kalendern.

Nytt i Västerås

  • Rekryteringsmässan - en chans till förändring

    Den 13 februari är det återigen dags för Rekryteringsmässan. För 16:e gången ordnas mässan som ger dig möjlighet att knyta kontakter, samla kunskap om den bransch du är intresserad av och kanske även hitta ett nytt jobb eller nya studievägar.

  • Lyft för trähusbygge på Öster Mälarstrand

    På torsdagsmorgonen började företaget K2A att montera sitt hyreshus i trä på Öster Mälarstrand. Som en jättelik byggsats lyftes den ena modulen efter den andra och staplades på det som så småningom ska bli 116 hyreslägenheter. 

Debug

Hjälpte informationen på denna sida dig?